Καθημερινά

Διεκδικεί βραβείο το Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τον τίτλο του «καλύτερου πραγματοποιημένου έργου νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτίριο» διεκδικεί το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, στον ετήσιο διαγωνισμό «Δομές», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη.

Όπως είναι γνωστό, το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στον δυτικό προμαχώνα της νοτιoανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ) και καταλαμβάνει τις δύο στάθμες του προμαχώνα, καθώς και το κτίσμα των παλαιών μαγειριών που εφάπτεται με αυτόν.
Τα βραβεία των «Δομών» είναι ένας ετήσιος θεσμός, που συμπληρώνει δέκα χρόνια, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική, με κριτική επιτροπή κορυφαίους αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο.
Στα δέκα χρόνια του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.463 συμμετοχές με περισσότερους από 5.200 συντελεστές, έχουν απονεμηθεί 39 βραβεία και 76 έπαινοι και έχουν δημοσιευθεί 141 έργα στις ομώνυμες εκδόσεις. Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 144 έργα για τις εξής τέσσερις κατηγορίες: «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα» και «Καλύτερη μελέτη».
Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές είναι οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι, για τις κατηγορίες «καλύτερο πραγματοποιημένο έργο» και «καλύτερη μελέτη».
Το Μουσείο Αργυροτεχνίας και το αρχιτεκτονικό γραφείο Κίζη συμμετέχουν στην κατηγορία «καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο» μαζί με άλλους έντεκα φιναλίστ.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας