Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Περπατάμε στα βήματα της πρώτης ευχής

Η 29η Απριλίου –η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - είναι ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως και η επέτειος του εορτασμού της εκπλήρωσης της 1ης ευχής, του Chris που, 44 χρόνια πριν, έγινε αστυνομικός για μία ημέρα.

Ο Chris αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του οργανισμού και η μέρα αυτή, κάθε χρόνο, γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό τρόπο.
Το Make-A-Wish Ελλάδος, ανήμερα της 29ης Απριλίου, διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο περίπατο Walk for Wishes 2024, σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτές είναι φέτος και τα Γιάννενα.
Οι περίπατοι θα είναι βραδινοί, ώστε να φωτιστεί ο ελληνικός ουρανός, από άκρη σε άκρη, στο μπλε χρώμα του Make-A-Wish με ειδικά φαναράκια και φωταγωγήσεις, ενώ τις πορείες θα οδηγήσουν παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους. Με τους συμβολικούς αυτούς περίπατους θα τιμηθούν τα παιδιά ευχής, που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και η μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο του Make-A-Wish.
Στα Γιάννενα ο περίπατος θα διεξαχθεί με την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο, που σηματοδοτεί τον τερματισμό, ενώ θα αναμεταδίδεται μέσω του ΡΥΘΜΟΥ 94.9 η εξέλιξη των περιπάτων από κάθε πόλη. Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι καθιερωμένες φωταγωγήσεις και από άλλους Δήμους, σε μία συμβολική κίνηση υποστήριξης του εορτασμού της σημαντικής αυτής εορτής. Το ραντεβού για τον περίπατο είναι στις 8.15 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στην πλατεία Μαβίλη.
Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό μπλε φαναράκι και να το κρατούν κατά τη διάρκεια του περίπατου. Στα Γιάννενα φαναράκια πωλούνται από τα βιβλιοπωλεία «Αθανασόπουλος» (Ναπολέοντος Ζέρβα & Πυρσινέλλα), «Read a book» (Σάββα Νικολάτου 57, Σεισμόπληκτα), «The Store» (Εθν. Αντιστάσεως 150, Κατσικάς), «Μαργιόλας» (Ανεξαρτησίας 103) και «Κόμβος Γνώσης» (Ιωαννίνων 97, Ανατολή).

Σχετικά άρθρα

Φωταγωγήσεις και περίπατοι για τα παιδιά του Make-A-Wish

Walk for Wishes με συμμετοχή και του δήμου Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών