ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στον Λάκμο ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Τρεις πορείες στον Λάκμο με αφετηρία το Ανθοχώρι θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Και οι τρεις πορείες θα ξεκινήσουν από τη θέση «Σαράντα ράχες», με την πρώτη να φτάνει έως τη Λάκα Νταούτη και να επιστρέφει στο Ανθοχώρι. Πρόκειται για πορεία Α’ κατηγορίας, διάρκειας 5 ωρών, με υψομετρική διαβάθμιση από 960 μ. στα 1.480 μ. Η δεύτερη πορεία θα συνεχίσει μετά τη Λάκα Νταούτη στον Αυχένα Τόκη για να επιστρέψει στο Ανθοχώρι. Είναι κυκλική πορεία Β’ κατηγορίας, διάρκειας 7 ωρών, με υψομετρική διαβάθμιση από 960 μ. στα 1.955 μ. Η τρίτη πορεία θα συνεχίσει έως την Κορυφή Γιαννάκη, σε υψόμετρο 2.164 μ. Είναι πορεία Γ’ κατηγορίας, κυκλική), διάρκειας 8 ωρών και αρχηγός θα είναι ο Χρήστος Παπαχρήστος.
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό, καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά των ρούχων.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας (προσοχή στην αλλαγή της ώρας). Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά και το Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651022138 και 2651181068.

Σχετικά άρθρα

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου

Με τέσσερις αθλητές σε αγώνες αναρρίχησης ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Στην Κόνιτσα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων