Αίθουσα Σύνταξης Καθημερινά

Ένα πολιτιστικό ταξίδι στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Τους πρώτους της ταξιδιώτες είναι έτοιμη να υποδεχθεί η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το πρόγραμμα που ενορχηστρώθηκε με πρωτοβουλία της περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και το Σωματείο «Διάζωμα».

Η «Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου» είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, υψηλής ποιότητας, με πυρήνα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου με το εντυπωσιακό φυσικό της τοπίο, τα σπάνια οικοσυστήματά της και την πλούσια γαστρονομική της παράδοση.
Η Melodrakma Universal παίρνει πρώτη τη σκυτάλη και προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι εμπειρίας, ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, με στόχο να παντρέψει για τρεις μέρες το ταξίδι με το θέατρο. Η εταιρεία είναι ισπανική, έχει έδρα τη Μαδρίτη, αλλά ως εταιρεία ελλήνων της διασποράς κάθε χρόνο οργανώνει ένα θεματικό τριήμερο στην Ελλάδα για Έλληνες. Φέτος, και με αφορμή τη La Barraca Federico García Lorca, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, ως ένα θεατρικό μπουλούκι, το οποίο κουβαλάει μαζί του και τους θεατές.
Οι ταξιδιώτες, μέσα σε τρείς ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία θέατρα και με το τέλος της ξενάγησής τους να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο. Έτσι, οι «τουρίστες» θα μετατρέπονται σε «θεατές» και ο χώρος από «μνημείο» σε «θέατρο».
Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο τις Απόκριες, από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου. Οι ταξιδιώτες θα γνωρίσουν από κοντά το Θέατρο Δωδώνης, το Θέατρο Κασσώπης και το Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης. Η Melodrakma Universal, o Περικλής Μοσχολιδάκης, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Ηλίας Αγγέλου και η Alba Λυμτσιούλη Monasterio, θα μετατρέψουν ένα τριήμερο ταξίδι σε πολιτιστικό γεγονός.