ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τα «Κοινά Ιωαννίνων» στη μάχη για τον δημόσιο χώρο

Ένα «ταξίδι» αναζήτησης, συνεργασίας και δημιουργίας στον δημόσιο χώρο ξεκινούν τα 65 ιδρυτικά μέλη του συλλόγου πολιτών «Κοινά Ιωαννίνων», που απέκτησε και διοικητικό συμβούλιο μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο σύλλογος απαρτίζεται από μέλη, που επιθυμούν να προασπίσουν τον δημόσιο χώρο, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος έχει στόχο:
● Να προωθήσει τη διατήρηση, τη βελτίωση, την αναβάθμιση και την επέκταση του δημόσιου χώρου.
● Να σχεδιάσει, να προτείνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει πολιτικές που προστατεύουν και βελτιώνουν τον δημόσιο χώρο.
● Να προωθήσει την αναγνώριση και την διασφάλιση των δικαιωμάτων ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στον δημόσιο χώρο.
● Να ενθαρρύνει και να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των μελών της κοινότητας στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων.
● Να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τον δημόσιο χώρο.
● Να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών, των κοινωνικών εταίρων και των δημόσιων αρχών.
● Να υποστηρίζει τους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές/δημόσιες αρχές, που σχετίζονται με τον δημόσιο χώρο.
● Να διεκδικήσει από τις αρμόδιες αρχές και να προωθήσει την υιοθέτηση πολιτικών και πρακτικών, οι οποίες θα υποστηρίζουν τη λειτουργία συλλόγων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Πρόεδρος του νέου συλλόγου εξελέγη ο Βασίλης Φλούδας, αντιπρόεδρος η Αγνή Δρίμτζια, γραμματέας ο Νικηφόρος Παπαχρήστος, ταμίας η Τιτίκα Τζάλλα και μέλος ο Ευάγγελος Ντάφλος.
«Τα 65 ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους για τον δημόσιο χώρο, έκαναν το πρώτο καθοριστικό βήμα. Η συνέχεια της πορείας θα ενισχύεται και θα συν-διαμορφώνεται διαρκώς με όσους/όσες ανταποκριθούν στο ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στα ΚΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Στρατηγικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για ένα Κοινό, που ανήκει εξίσου σε όλους μας, τον δημόσιο χώρο. Αν ανήκετε σ’ αυτούς/ες, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε!», αναφέρεται σε δελτίο τύπου – κάλεσμα συμμετοχής.
Η υποβολή αίτησης μέλους μπορεί να γίνει, με τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους, που θα είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του συλλόγου, στη διεύθυνση www.koinaioanninon.gr.

Σχετικά άρθρα

«Κοινά Ιωαννίνων»: Δέκα προτάσεις για πιο πολύ πράσινο στην πόλη

Έξι στους δέκα δρόμους χωρίς κανένα δέντρο

Υπό αμφισβήτηση οι «συμμετοχικές διαδικασίες» για τις αναπλάσεις γειτονιών