ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Βραβείο για το Γυμνάσιο Περάματος σε διαγωνισμό βίντεο για την ανακύκλωση

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν τέσσερις μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Περάματος, οι οποίες συμμετείχαν ως ομάδα σε διαγωνισμό βίντεο με θέμα «Ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος».

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross-border activities» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας IPA II CBC Interreg «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020». Σκοπός του έργου ήταν η συμβολή στην επίτευξη των βασικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από την υποστήριξη της κατασκευής υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.
Οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο «Έχουμε και στο χωριό μας ανακύκλωση», εμπνευσμένο από την ηπειρώτική ντοπιολιαλιά, φόρο τιμής στις ηπειρώτισσες γιαγιάδες μας, καταφέρνοντας να κερδίσουν τη δεύτερη θέση. Στο πλαίσιο της βράβευσής τους συμμετείχαν σε διασχολική εκπαιδευτική εκδρομή, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου στην Κοπεγχάγη. Εκεί ξεναγήθηκαν στο καινοτόμο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Copenhill, επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο της Δανίας, τη Γλυπτοθήκη και τους κήπους Tivoli, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στο τελικό συνέδριο του διασυνοριακού έργου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Du Lac, όπου και παρουσιάστηκαν τα βίντεο των πέντε σχολείων που διακρίθηκαν.
Η διεύθυνση του Γυμνασίου Περάματος ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, που έδωσαν την ευκαιρία στις μαθήτριές μας να εκφράσουν τις ιδέες τους για την ανακύκλωση μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ενός βίντεο, και τις συγχαίρουν, που κατάφεραν με τη δημιουργικότητά και το πάθος τους να διακριθούν στον διαγωνισμό.

Σχετικά άρθρα

Με το Erasmus στο Santander της Ισπανίας το Γυμνάσιο Περάματος

Καθαρό νερό στο Γυμνάσιο Περάματος