ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Απλώνεται» και στο Πολυδύναμο το ΤΕΠ του «Χατζηκώστα»

Ανάδοχο ενδεχομένως και μέσα στο 2023 μπορεί να έχει το έργο αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και αναδιαρρύθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», καθώς δημοπρατήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στον ίδιο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη ΤΕΠ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιγίου του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας.
Το συνολικό κόστος του έργου έχει προσδιοριστεί σε 4.183.965,11 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι. Αντικείμενο του έργου, που δημοπρατήθηκε με το σύστημα μελέτη κατασκευή, είναι η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των εγκαταστάσεων των τριών ΤΕΠ, με στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Στο πλαίσιο των εργασιών επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της λειτουργικότητας των ΤΕΠ, μέσω της προσαρμογής τους στο «πρότυπο ΤΕΠ». Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Το ΤΕΠ του «Χατζηκώστα» στεγάζεται σε χώρο του ισογείου της β’ επέκτασης, έχει επιφάνεια περίπου 370 τ.μ. και συνυπάρχει με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, κάποια από τα οποία λειτουργούν στην εφημερία και ως ΤΕΠ. Όλα τα παραπάνω είναι χωροθετημένα διάσπαρτα στο ισόγειο του νοσοκομείου και εξυπηρετούνται από κοινή είσοδο. Στο ίδιο επίπεδο με τα σημερινά ΤΕΠ βρίσκεται ο τρίτος όροφος του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών, ο οποίος είναι διαμορφωμένος κατά το μεγαλύτερο μέρος του ως ΤΕΠ του Πολυδύναμου, αλλά δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και συνδέεται με αυτά με κλειστή κλιματιζόμενη μεταλλική γέφυρα. Για την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών ενός σύγχρονου ΤΕΠ και την εξυπηρέτηση της διακίνησης των ασθενών από ξεχωριστή είσοδο, θα μελετηθεί η ενοποίησή του με τον τρίτο όροφο του Πολυδύναμου και ο ανασχεδιασμός τους, ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα τακτικά ιατρεία..
Ο προϋπολογισμός για το έργο αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και αναδιαρρύθμισης του ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» είναι συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3.374.165,21 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο ανακαίνισης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Νοσοκομείων της χώρας, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2025.
«Η εν λόγω παρέμβαση θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στο Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», θα αναβαθμίσει, εκσυγχρονίσει και ανακαινίσει τους υφιστάμενους χώρους, με αποτέλεσμα την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες», αναφέρεται σε δελτίο τύπου, που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής