Φωτογραφία: Όμηρος Χαρίσης
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η κυβερνώσα αριστερά για τον Στ. Κασσελάκη

Με στόχο την κυβερνώσα αριστερά μπήκε στη «μάχη» της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως τόνισε στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Ιωαννίνων, που γέμισε ασφυκτικά, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε στον πεζόδρομο για να τον ακούσει και να συνομιλήσει μαζί του.

Ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για πλήρη διάλυση του Ελληνικού κράτους, για κακοδιαχείριση και απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών στη Θεσσαλία, εκτίμησε ότι θα ακολουθήσει ο δανεισμός της χώρας εκ νέου, οδηγώντας σε έναν φαύλο κύκλο. «Αυτό πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι μια κυβερνώσα αριστερά. Αυτό με ενδιαφέρει, να κυβερνήσουμε», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως από τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, μόνο 12, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε κοινωνικό κράτος. «Και σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αντί να χτίσουμε κοινωνικό κράτος, το ιδιωτικοποιούμε με την πολιτική των “αρίστων”», ανέφερε, απαντώντας σε εκείνους που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής του «κατέστρεψαν τη χώρα».
Η ρήξη με τη διαπλοκή, ως αναγκαία συνθήκη για να μπορούν οι έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι να δημιουργούν και να αναπτύσσονται, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του. «Πρέπει να αναπτύσσεται κάποιος σε αυτή τη χώρα με εντιμότητα, όχι με λαμογιά. Δεν έχουμε γεννηθεί ραγιάδες, είναι επιλογή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πλήρη ρήξη με την διαπλοκή, δε θα γίνουμε δημοκρατία χωρίς αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διάλυση του ΕΣΥ και την κατάσταση στην παιδεία αλλά και τη δικαιοσύνη. «Για να είσαι τελευταίος στην Ε.Ε. πρέπει να προσπαθείς, γίνεται επίτηδες ώστε ο αδύναμος να κολλάει για χρόνια στην άμυνα και να μην μπορεί να χτίσει κάτι», τόνισε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βεβαίως δίπλα στους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα και στην υγιή επιχειρηματικότητα. «Το 2023 η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι συμπεριληπτική, αρκεί να είναι σύννομη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους εργαζόμενους και όλους τους άριστους στην πρώτη γραμμή, αλλά και με την υγιή επιχειρηματικότητα δεν θα δώσουμε την προκοπή στην δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Ανάγκη στήριξης της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές