ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ως προς τον αριθμό του προσωπικού που υπηρετεί, λόγω των πολλών επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού να «υπενθυμίζει», για μια ακόμη φορά, στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την ανάγκη ενίσχυσής της, ενόψει του επικείμενου συμβουλίου συμπληρωματικών μεταθέσεων για τη φετινή χρονιά.

Μετά από πολλά χρόνια, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, λόγω του μεγάλου αριθμού αστυνομικών, οι οποίοι ηλικιακά είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό πως σχετικό έγγραφο με θέμα την παραμονή τους στην υπηρεσία ή την αποστρατεία τους, έχουν υποβάλει μέχρι και σήμερα 110 συνάδελφοι, ενώ μετά τις 20 Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 άτομα συνολικά.
«Όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, εάν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος τριών-τεσσάρων ετών ενδεχομένως στη Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού 40% και εφόσον από το Αρχηγείο συνεχίσει να μην υπάρχει μέριμνα, η όλη κατάσταση, σύντομα, θα είναι μη αναστρέψιμη με αντίκτυπο, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας, αλλά, κυρίως, στην ικανότητα μας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του νομού μας», αναφέρει η Ένωση, καλώντας τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχυθεί η Δ.Α. Ιωαννίνων με ικανό αριθμό αστυνομικών κατά τις ετήσιες συμπληρωματικές μεταθέσεις, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων αστυνομικών, προκειμένου σε βάθος 5ετίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, πέραν της Αθήνας, ενισχυθούν με νέους αστυνομικούς.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Επαναφορά του αιτήματος για επέκταση του επιδόματος Παραμεθορίου