ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενίσχυση για μαχητική αντιπολίτευση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Θεατράκι Σκάλας η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και στο Δήμο Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρών και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος, άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, ο οποίος, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε στην πλήρη απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην Ήπειρο. Για τα πεπραγμένα της σημερινής περιφερειακής αρχής, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου υπογράμμισε ότι προχώρησε σε ελάχιστα, αποσπασματικά έργα, χωρίς μελέτες, με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και με αντίθετα πολλές φορές αποτελέσματα. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι δαπάνες τουριστικής προβολής της Ηπείρου είναι πάντα μεγαλύτερες από αυτές για αντιπλημμυρικά έργα.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το επιτελικό κράτος στην Ήπειρο, για τη στελέχωση της πολιτικής προστασίας σε Άρτα και Πρέβεζα, που έχουν πληγεί κατ’ επανάληψη από πλημμύρικα φαινόμενα, διαθέτει μόνο έναν διευθυντή, χωρίς άλλο προσωπικό, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια η Περιφέρεια δεν έχει αγοράσει κανένα μηχάνημα βαρέως τύπου για την πολιτική προστασία, «μπουκώνοντας με ζεστό χρήμα τους εργολάβους».
Από την πλευρά της, η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη υπογράμμισε ότι απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τη ζωή των Γιαννιωτών, ανάστημα μπορεί να σηκώσει μόνο ο λαός.
Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτόν τον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ το καλοκαίρι αποτυπώνει ένα υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, ζητώντας από τους Γιαννιώτες να το δυναμώσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στα μέτωπα πάλης και αγώνα που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 8 του Οκτώβρη, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της στα «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, όπως και στα Γιάννενα.
Για τον ρόλο του Δήμου Ιωαννιτών επισήμανε ότι ασκεί αντιλαϊκή διοίκηση ως αναπόσπαστο τμήμα του κράτους. Ως παράδειγμα έφερε τα ανταποδοτικά τέλη, την ώρα που αρνούνται να εισπράξουν το τέλος παρεπιδημούντων από τους ξενοδόχους, ενώ ξεχώρισε τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και δικαιολογία την υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών στον δήμο. Ακόμα, επισήμανε την κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων και επισήμανε ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι εγκαταλελειμμένο, με τις διαρροές να ανέρχονται στο 70% και ο Γιαννιώτης να πληρώνει πανάκριβα το νερό.
Στον χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν ειδή πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, που παραδόθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Διαμορφώνει την ατζέντα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής