ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τεχνογνωσία και ιδέες από τα «έξυπνα» Τρίκαλα

Ιδέες και τεχνογνωσία για μια έξυπνη πόλη από την «πηγή», έλαβαν στελέχη και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», με στόχο να εντάξουν δράσεις και έργα στο πρόγραμμά της, που βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης.

Για τον λόγο αυτό επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα, μια πόλη που, σε τακτά χρονικά διαστήματα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό, για το άλμα που έχουν κάνει στις νέες τεχνολογίες και την διασύνδεσή τους με την καθημερινότητα των πολιτών.
Έτσι, τα στελέχη της επιτροπής «Έξυπνη Πόλη» της παράταξης, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μικρό «θαύμα» που έχει επιτευχθεί και να ενημερωθούν διεξοδικά για τα επιτεύγματα του δήμου, σε μακρά και γόνιμη συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία και στη διαχείριση μιας «έξυπνης πόλης», μεταφέροντας τη συσσωρευμένη του εμπειρία για τον τρόπο που μπορεί να γίνει η υλοποίηση επιμέρους αλλά και γενικότερων έργων.
Όλα τα θέματα αναλύθηκαν εις βάθος σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού οι εκπρόσωποι της παράταξης είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν από τον κ. Παπαστεργίου στο κέντρο ελέγχου της έξυπνης πόλης των Τρικάλων («SmartTrikala»).
Τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να επιτευχθούν «έξυπνες» λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του δημότη, με τη χρήση των ενδεδειγμένων σύγχρονων τεχνολογιών. Οι συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, επαγγελματίες της πληροφορικής και άλλους πολίτες θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»