ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέου τύπου διαβάσεις σε 140 σημεία

Οι νέου τύπου διαβάσεις, με κυβόλιθο άσπρου και γκρι χρώματος, που αντέχουν στην φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων, με προτεραιότητα έξω από τις σχολικές μονάδες, για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

Οι νέες διαβάσεις, όπως αυτή που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται έξω από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, θα έχουν παράλληλα και νέο, ειδικό φωτισμό, ενισχύοντας την ασφάλεια.

«Εξελίσσεται ένα μεγάλο πρόγραμμα με πολλές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια. Μέρος αυτού είναι οι νέες διαβάσεις, που γίνονται με ειδικό υλικό, τύπου κυβόλιθου, ώστε να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην απαιτούν συνεχή συντήρηση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κατασκευαστούν περίπου 140 διαβάσεις, κυρίως στα σχολεία και σε σημεία με αυξημένη κίνηση. Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει και διαγράμμιση των διαβάσεων στα σημεία, όπου αυτή απαιτείται.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο