ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα σε Ιμαρέτ και Νοσοκομείο Πρέβεζας

Στο τελικό στάδιο για την έναρξη της υλοποίησής τους περνούν δύο σημαντικά έργα της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς αναδείχθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο λόγος για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του και για το έργο ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Το έργο στο Ιμαρέτ, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα κατασκευάσει η κοινοπραξία Γ. Βερονίκης – Π. Κριεμαδης – Β. Κονδύλης & ΣΙΑ, ενώ το έργο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο χρηματοδοτεί με 845.000 ευρώ από πόρους της η Περιφέρεια Ηπείρου, θα εκτελέσει η εταιρεία ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.
Αντίστροφα, στο μεταξύ, μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου να αρχίσει το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τον διαγωνισμό και το έργο θα υλοποιήσει η εταιρεία «Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία Όμιλος Επιχειρήσεων».

Βελτίωση χώρων στον λιμένα Ηγουμενίτσας

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε, επίσης, η εκτέλεση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα, στη συμμόρφωση των χώρων κράτησης με την κείμενη νομοθεσία και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του έργου προσαγωγής – επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου (προϋπολογισμού 837.702 ευρώ) και τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των άμεσων εργασιών αποκατάστασης και σύνδεσης επαρχιακού δικτύου με όμορα δημοτικά διαμερίσματα στα όρια του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων (365.800 ευρώ), της αποκατάστασης της στέγης νερόμυλου Βουλιάστας (100.000 ευρώ), της άμεσης αντιστήριξης οδού περιοχής Χρυσοβίτσας (65.720 ευρώ), της ανάπλασης πλατείας και διαχείρισης όμβριων για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Αετομηλίτσας (52.000 ευρώ) και της αποκατάστασης περιπατητικών και οδών χαμηλής κυκλοφορίας στη Δ.Ε. Πραμάντων (40.000 ευρώ).
Τέλος αναδείχτηκαν ο Παναγιώτης Τσουμάνης οριστικός ανάδοχος για την κατασκευή τμήματος λιθόστρωτου γκαλντεριμιού στη θέση Μακρή έως οικία Ε. Αναστασιάδη στην Τ.Κ. Κουκουλίου (45.000 ευρώ) και ο Αλέξανδρος Γέροντας προσωρινός ανάδοχος για την αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κατοικίας στο Μαυρονόρος Πωγωνίου (74.400 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες