ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναγκαία και αναμενόμενη η ταλαιπωρία

Οπλισμένοι με υπομονή πρέπει να είναι οι οδηγοί που αυτές τις ημέρες κινούνται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς ξεκίνησε το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Μια πρώτη γεύση έλαβαν όσοι χρειάστηκε να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο, αφού υπήρξε απαγόρευση διέλευσης στην πλατεία Δημοκρατίας, αρχικά στο ρεύμα κυκλοφορίας από τους κεντρικούς σηματοδότες έως το ύψος του στρατηγείου της 8ης Μεραρχίας και στη συνέχεια στο ρεύμα κυκλοφορίας από το Δημαρχείο έως τους κεντρικούς σηματοδότες.
Από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα του αναδόχου ξεκίνησαν την αποξήλωση της ασφάλτου και στο πλαίσιο των εργασιών δεν επιτρεπόταν η κάθοδος προς την οδό Αβέρωφ και όλη η κίνηση να διαχέεται προς την οδό Μπιζανίου. Αποτέλεσμα ήταν βέβαια ουρές εκατοντάδων μέτρων, που έφταναν μέχρι την αρχή της οδού Δωδώνης.
Για μια «αναγκαία ταλαιπωρία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς σχετικά, σημειώνοντας πως η ασφαλτόστρωση των κεντρικών οδών ήταν αναγκαιότητα αλλά και αίτημα των οδηγών, όπως και των διανομέων που κινούνται στην πόλη και κινδυνεύουν από τις λακκούβες.
«Είναι έργα τα οποία ζητούμε όλοι οι πολίτες. Τα ζητούσαν μετ’ επιτάσεως οι διανομείς, συμπολίτες μας που εργάζονται καθημερινά με τα οχήματά τους. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτηθεί», τόνισε, ζητώντας και τη συμβολή της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Οι εργασίες εντάσσονται στο μεγάλο έργο της οδικής ασφάλεια που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, και θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.
Και αύριο Τρίτη, οι εργασίες θα συνεχιστούν στο ίδιο σημείο, ενώ από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα εκτελεστούν στο ρεύμα ανόδου της οδού Αβέρωφ και την πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, από τον σηματοδοτούμενο κόμβο της οδού Μπιζανίου έως και τη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Εθνικής Αντιστάσεως.
Από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου επί της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή, από τη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Εθνικής Αντιστάσεως έως την πλατεία Μαβίλη.

Σχετικά άρθρα

Ασφαλτοστρώσεις… από βδομάδα

Γεωργία Χαλάτση

Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς άξονες με άμεση εκκίνηση

Αποστόλης Τζελέτας