ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ασφαλτοστρώσεις… από βδομάδα

Με εργασίες ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της πόλης θα «κλείσει» ο Αύγουστος, καθώς ξεκινούν οι εργολαβίες στο πλαίσιο του έργου της οδικής ασφάλειας σε κεντρικές αρτηρίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μια σειρά ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους όπως η Αβέρωφ και η Δ. Φιλοσόφου, στην παραλίμνια περιοχή, οι οποίες, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν από τους εργολάβους εντός του Αυγούστου, αλλά σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν, μαζί με πληθώρα έργων στην κοινότητα Ιωαννίνων αλλά και σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Για την ολοκλήρωση των έργων γίνεται ένας «αγώνας δρόμου», καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές κυρίως στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο προχωρούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο. Μεταξύ των έργων που προχωρούν, είναι η οδός Πανεπιστημίου, με στόχο εντός 15 ημερών να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνονται οι εργασίες υγρομόνωσης.
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της 28ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το τμήμα προς την κεντρική πλατεία.
Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται η διαδικασία εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές για την εναρμόνιση όλων των κυκλικών κόμβων στην πόλη, παλαιών και νέων, με τον κ. Αρλέτο, να σημειώνει πως οι νέοι κόμβοι στην πόλη έχουν ήδη θετική επίδραση στην κυκλοφορία.
«Η πόλη αλλάζει σε πολλά επίπεδα, γίνεται μια ευρωπαϊκή πόλη και το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας», ανέφερε.

Βήμα σημειωτόν για την ελεγχόμενη στάθμευση

Το νέο δημοτικό συμβούλιο και η νέα δημοτική αρχή θα είναι αυτοί που λάβουν αποφάσεις για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, ένα μέτρο που σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο θα αποτρέψει την άσκοπη μετακίνηση και τη μάταιη αναζήτηση θέσεων στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αρλέτος επανέλαβε τη θέση της δημοτικής αρχής πως ο Δήμος δεν μπορεί να δημιουργεί πάρκινγκ και να χρεώνει τους πολίτες, εκτιμώντας πως επαρκούν αυτά που ήδη διαθέτει. «Θα κληθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει αν μπορεί ο δήμος να είναι επιχειρηματίας, να φτιάχνει πάρκινγκ και να χρεώνει τους πολίτες», σημείωσε, προσθέτοντας πως απαιτείται ενεργοποίηση και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με μεγαλύτερη ευελιξία στα δρομολόγια και χαμηλά κόμιστρα. «Είχαμε μπει ως δημοτική αρχή σε αυτή τη διαδικασία με το Αστικό ΚΤΕΛ και υπήρξαν συζητήσεις και με τα ταξί. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση

Αναγκαία και αναμενόμενη η ταλαιπωρία

Γεωργία Χαλάτση

Αντιπαράθεση με αιχμή τη ΔΕΥΑΙ… από την ανάποδη