Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Προβλήματα από χιόνια και καταπτώσεις

Σε «λευκό κλοιό» βρίσκονται ξανά από το βράδυ της Τρίτης οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στις περιοχές των Τζουμέρκων, του Μετσόβου, του Ζαγορίου, των Μαστοροχωρίων και της Κόνιτσας.

Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονται περισσότερα από 25 μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου, ενώ επιστρατεύτηκαν και οι «φρέζες» στην περιοχή της Μηλιάς, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι και τα μηχανήματα, που διαθέτουν οι δήμοι, ενώ μισθώθηκαν και ιδιωτικά, προκειμένου να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ωστόσο, η κίνηση των οχημάτων σε περιοχές που χιονίζει, γίνεται υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Προβλήματα καταγράφηκαν και στις πεδινές- ημιορεινές περιοχές, όπου από το βράδυ της Τρίτης σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου χρειάστηκε να επέμβουν για την απομάκρυνση βράχων, καθώς σημειώνονται σε πολλά σημεία καταπτώσεις, ενώ εκτεταμένη κατολίσθηση υπήρξε στην περιοχή Καννέτας της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας, κοντά στο Χάνι Τερόβου. Οι εργασίες καθαρισμού του σημείου βρίσκονται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους. Εντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στην Πρέβεζα.
Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους.
πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή

Ετοιμότητα στην Άρτα

Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία του δήμου Αρταίων για την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Πολιτική Προστασία του δήμου.
Τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των υπηρεσιών και κατανεμήθηκαν ρόλοι για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιοχής και των πολιτών. Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και η ΔΕΥΑ Άρτας, η οποία καθαρίζει διαρκώς φρεάτια, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την απορροή των υδάτων.
«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με την Πολιτική προστασία του δήμου μας, αλλά και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου και τη ΔΕΗ. Κλειδί για να μην έχουμε προβλήματα είναι η συνεργασία, η έγκαιρη κινητοποίηση και ο συντονισμός» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Το χιονισμένο πρωινό της λίμνης

Πάνος Ζώης

Φωτογραφίζοντας τη… γιαννιώτικη Υπατία

Κλειστά σχολεία, παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμιο και δικαστήρια