ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επισκέψεις της Τ. Καλογιάννη σε ιδρύματα πολιτισμού των Ιωαννίνων

Το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών και το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή επισκέφτηκε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Ντάσιο και Ντίνο Παπαδόπουλο.

Στο Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, ο πρόεδρος ΝίκοςΥφαντής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναφέρθηκαν στην ιστορία του Ιδρύματος για τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου, στο πλούσιο αρχειακό υλικό που διαθέτουν, στο μεγάλο αριθμό εκθεμάτων, χαρτών, παραδοσιακών φορεσιών κ.λπ., αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.
Στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, αφού έγινε ξενάγηση στην πλούσια βιβλιοθήκη και στις συλλογές του Ιδρύματος, ο πρόεδρος Ναπολέων Μάργαρης ενημέρωσε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα από την ίδρυσή του με δικούς του πόρους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και για τις δράσεις που σχεδιάζει το Δ.Σ. για το επόμενο διάστημα.
«Στην πόλη μας, πόλη των Γραμμάτων & των Τεχνών, λειτουργούν φάροι πολιτισμού, που αναπτύσσουν, πολύτιμη για το κοινωνικό σύνολο, δραστηριότητα, χάρις στην ανιδιοτελή ενασχόληση και τον ζήλο των συμπολιτών μας που τα υπηρετούν. Εμείς οφείλουμε να τους συγχαρούμε για όσα προσφέρουν και θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα τους, ώστε με πρακτική και ουσιαστική βοήθεια, τα Ιδρύματα αυτά να συνεχίσουν την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τόπο μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Τ. Καλογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Ξενάγηση στις «Χαρακτικές, Γλυπτικές συνδέσεις» του Δ. Τσιρογιάννη