ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαχειριστική ανεπάρκεια και εμπορευματοποίηση οι αιτίες

Για διαχειριστική ανεπάρκεια καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αλλά και τους πρώην και εκ νέου υποψήφιους δημάρχους, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», αποδίδοντας τα προβλήματα υδροδότησης στη λογική της εμπορευματοποίησης του νερού.

Με ανακοίνωση, η επικεφαλής Όλυ Τσουμάνη κάνει λόγο για «εξευτελιστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» κατάσταση που ζουν οι Γιαννιώτες, με τις διακοπές νερού να ξεπερνούν τις 30 ώρες.
«Ούτε η σημερινή, ούτε η προηγούμενη, αλλά ούτε και η ακόμα προηγούμενη δημοτική αρχή -και οι αντίστοιχοι σήμερα υποψήφιοι δήμαρχοι- δε φρόντισαν για στοιχειώδη πράγματα, όπως η αδειοδότηση και ο έλεγχος των γεωτρήσεων, δεν πήραν μέτρα για την υποστελέχωση της ΔΕΥΑΙ, για τη δημιουργία τεχνικών έργων που να διευκολύνουν την υδροδότηση της πόλης όσο και αν αυξηθεί ο πληθυσμός στο μέλλον, και φυσικά μέτρα για τη μείωση του κόστους του νερού. Κανένας από τους υποψηφίους δημάρχους δεν τολμά καν να θίξει την ουσία του προβλήματος, που είναι η εμπορευματοποίηση του νερού που θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό. Εμπορευματοποίηση που έχει σαν αποτέλεσμα η ύδρευση να υποκύπτει στους νόμους της αγοράς, που θέλουν τη μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση του προσωπικού αλλά και αποφυγή δημιουργίας νέων έργων. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων έκανε παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα της ΔΕΥΑΙ σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση και φυσικά τώρα πάλι θα είναι μπροστά να οργανώσει τους αγώνες του λαού μας, για να σταματήσει να λέει το νερό – νεράκι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Ζητούνται απαντήσεις για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους

Ενίσχυση για μαχητική αντιπολίτευση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Πρώτη συγκέντρωση της ΛΑ.ΣΥ. Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών