ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Είκοσι υποψήφιοι με… αγωνιστικά ένσημα

Μια ομάδα 20 υποψηφίων παρουσίασε η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου», στο εκλογικό της κέντρο στην οδό Αβέρωφ, ανεβάζοντας ρυθμούς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής στην ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝΙ, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, με το όνομα στην πρώτη 20άδα υποψηφίων που ξεχωρίζει, να είναι αυτό του πρώην βουλευτή και πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ομότιμου καθηγητή Αστρονομίας-Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Κώστα Αλυσσανδράκη. Επίσης, στους πρώτους υποψήφιους είναι και η σημερινή περιφερειακή σύμβουλος Τίνα Ζέκα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΟΤΑ.

Οι υπόλοιποι 18 υποψήφιοι, γνωστοί οι περισσότεροι από τη συμμετοχή τους και σε άλλες αναμετρήσεις, καθώς και από τους συνδικαλιστικούς τους ρόλους, είναι οι εξής:

  1. Άλικη Γιώτη: Εργάτρια στην «Πίνδο», πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
  2. Πόπη Γιώτη: Βρεφονηπιοκόμος, γραμματέας στο ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.
  3. Κώστας Δημητρίου: Δάσκαλος – μουσικός. Για 30 σύναπτα χρονιά εργάζεται ως ντράμερ, συμμετέχοντας σχεδόν σε όλα τα πολιτισμικά δρώμενα της πόλης. Έχει εργαστεί σε ωδεία της πόλης, καθώς διατηρούσε και δικό του ωδείο.
  4. Διαμαντής Ζώλας: Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικηγορών Ιωαννίνων.
  5. Δήμητρα Ηλία: Συμβασιούχος σχολική καθαρίστρια, πρόεδρος Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών Ν. Ιωαννίνων.
  6. Λουκία Κίτσου: Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Εμποροϋπάλληλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
  7. Γιώργος Κοσμάς: Κτηνοτρόφος, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεδινής.
  8. Άνθη Λύγδα: Εργαζόμενη στον επισιτισμό, αντιπρόεδρος του ΔΣ Σωματείου Επισιτισμού- Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΚΙ.
  9. Θανάσης Μαχτσίρας: Εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνάσιου.
  10. Θωμάς Μπασογιάννης: Περιβαλλοντολόγος- δασολόγος, υπάλληλος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
  11. Αλέκος Ντεκουμές: Οικοδόμος, μέλος Σωματείου Οικοδομών
  12. Θοδωρής Παντούλας: Εργαζόμενος στο «Ζαγόρι», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Γάλα- Τρόφιμα- Ποτά, μέλος ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου στο «Ζαγόρι», μέλος διοίκησης ΕΚΙ.
  13. Βασίλης Παπαγεωργίου: Εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολειό, μουσικός, εκλεγμένος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
  14. Νίκος Σδούκος: Ελεύθερος επαγγελματίας από το Κεφαλοχώρι Κόνιτσας.
  15. Αθηνά Σπύρου: Έμπορος, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και νήσων και μέλος της Τοπικής Ομοσπονδίας.
  16. Δημήτρης Σφαιρόπουλος: Ειδικευόμενος γιατρός καρδιολογίας στο ΠΓΝΙ.
  17. Τάσος Τόκας: Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιωαννιτών και της αντίστοιχης Ομοσπονδίας Ηπείρου, μέλος του διοικητικού συμβούλιου δασκάλων και νηπιαγωγών ν. Ιωαννίνων
  18. Χρήστος Χρήστου: Νοσηλευτής αιματολογικής κλινικής στο ΠΓΝΙ

Ο Γιώργος Πρέντζας κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογραμμίζοντας ότι η εκλογική αυτή μάχη δίνεται ως συνέχεια της σημαντικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι αποτέλεσε τα «μάτια και τη φωνή» του λαού της Ηπείρου, αποτελώντας παράλληλα τη μοναδική δύναμη, που άσκησε στρατηγική αντιπολίτευση όχι μόνο στη σημερινή περιφερειακή αρχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πού έδωσαν ουσιαστική στήριξη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, κάτι που αποτυπώνεται, όπως ανέφερε, στην υπερψήφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής του περιφερειακού συμβουλίου, εκεί δηλαδή που αποφασίζεται η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο.

Πρόσθετα, τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκάλυψε την κοινή σύμπλευση της περιφερειακής αρχής, των δημάρχων και των άλλων αντιπολιτευτικών δυνάμεων με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της ΕΕ στα κρίσιμα ζητήματα της «πράσινης μετάβασης», της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υποδομών στις μεταφορές, στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

Διαμορφώνει την ατζέντα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου