ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση Σπ. Ριζόπουλου για Τεχνολογικό Πάρκο στο κτίριο της Βελλάς

Την πρόταση εγκατάστασης του Τεχνολογικού Πάρκου στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Ιεροδιδασκαλείου της Βελλάς, με στόχο εκεί να στεγαστούν νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος κατά την επίσκεψή του στον χώρο, συνοδεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.

Όπως αναφέρει σε βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βασικό άξονα της πρότασής του αποτελεί το γεγονός πως για την κατηγορία αυτών των εταιρειών, η απόσταση δεν παίζει κανένα ρόλο, καθώς μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απομακρυσμένα. Βέβαια, με την ολοκλήρωση του Ιωάννινα- Κακαβιά παύει να υπάρχει και το όποιο εμπόδιο της απόστασης, καθώς ο χρόνος πρόσβασης θα είναι στα 15’ περίπου.
Όπως αναφέρει ο Σπ. Ριζόπουλος, σε περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ως άμεση προτεραιότητα την επαναφορά του κτιρίου στην ευθύνη της Περιφέρειας και μετέπειτα τη στέγαση του Τεχνολογικού Πάρκου, κάτι που θα στοιχίσει 90% λιγότερο από τα χρήματα που θέλει να δαπανήσει η σημερινή περιφερειακή αρχή για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου.
«Το κτίριο της Βελλάς δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα ακαδημαϊκά κτίρια των Πολιτειών στις Ανατολικές Ακτές της Αμερικής και είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε έναν αντίστοιχο χώρο καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η Βελλά θα γίνει ένα λίκνο ψηφιακής πολιτικής», σημειώνει μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Σε αναζήτηση μέλλοντος για τη Βελλά

Κεντρική ομιλία Σπ. Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα