ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με στόχο να γίνει η «δύναμη αλλαγής»

Ολοκληρώνεται η συγκρότηση του συνδυασμού της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», με επικεφαλής τον καθηγητή Μωυσή Ελισάφ και την προσδοκία να αποτελέσει τη «δύναμη αλλαγής», που θα αναδειχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων από τις εκλογές του Μαΐου, όπως ανέφερε στην διάρκεια εκδήλωσης γνωριμίας των υποψηφίων με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.

Στην πρώτη επίσημη επαφή τους με τα μέσα ενημέρωσης, αρκετοί υποψήφιοι, παλιοί και νέοι στα αυτοδιοικητικά δρώμενα αλλά και πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία από την επαγγελματική και κοινωνική τους δράση, βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Από τις παρουσίες-«έκπληξη», που εντάσσονται στον συνδυασμό του κ. Ελισάφ και δεν είχαν φωτογραφηθεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις, είναι ο πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος αν και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν εντάχθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εθνικές εκλογές, αλλά και η περιφερειακή σύμβουλος, από την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη, Νατάσα Τύρου-Ούζα, η οποία δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, η παρουσία της δηλώνει τουλάχιστον στήριξη στο εγχείρημα.

Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο τραγουδιστής Γιώργος Γάκης, ο οποίος είχε άριστη συνεργασία με τον κ. Ελισάφ την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και η μουσικός και τραγουδίστρια Αντιγόνη Κατσούρη.

«Ο συνδυασμός αποτελείται από άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους. Θεωρώ ότι είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας αυτή τη στιγμή και είμαι ευτυχής για αυτό. Παράλληλα, ολοκληρώνουν το έργο τους και οι επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για την κατάρτιση του προγράμματός μας με προτάσεις που ήδη καταθέτουμε ως αντικείμενο εποικοδομητικού διαλόγου», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την παράταξη ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και μεταρρυθμιστική, με στόχο να ενώσει τους πολίτες, μακριά από άγονες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και διχαστικές κορώνες. «Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην ανίχνευση των προβλημάτων χωρίς άγονες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και διχασμούς. Θα πορευθούμε προβάλλοντας με μαχητικότητα αλλά και σύνεση της προτάσεις μας, χωρίς άγονες διχαστικές κορώνες. Θα πορευθούμε με λογισμό και με όνειρο, με αρετή και τόλμη. Επιχειρούμε να αποτελέσουμε τη δύναμη εκείνη που θα αλλάξει νοοτροπίες, το ύφος και ήθος της εξουσίας, για να ανοίξουμε ένα δρόμο σε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της, αλλά και των δικών μας προσδοκιών. Για τα Γιάννενα της νέας εποχής», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ, προσθέτοντας πως παρακολουθεί τις διεργασίες όλων των παρατάξεων, αλλά οι όποιες συζητήσεις συνεργασίας θα έρθουν μετά το οριστικό αποτέλεσμα των εκλογών.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις κινήσεις όλων των παρατάξεων, σεβόμαστε όλες τις παρατάξεις, είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο, αντιπαράθεση και σύνθεση απόψεων. Μετά τις εκλογές θα συζητήσουμε για όλες τις δυνατές συνεργασίες για το μέλλον. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς η δύναμη αλλαγής που θα πυροδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες ενωτικές διαδικασίες για να πάμε μπροστά την πόλη. Στόχος μας είναι το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Π. Κολόκας: «Να ξεφύγουμε από την εποχή των δεινοσαύρων»

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος