ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βγαίνει μπροστά για την Περιφέρεια ο Γ. Στέφος

Ο Γιάννης Στέφος είναι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το πρόσωπο, που θα ηγηθεί της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές για την Ήπειρο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέποντας τον κίνδυνο περαιτέρω συρρίκνωσης των δυνάμεών του, φέρεται ότι προσανατολίζεται να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με στελέχη πρώτης γραμμής.
Στο τραπέζι της συζήτησης για την Ήπειρο μπήκαν –πάντα κατά πληροφορίες- τα ονόματα των πρώην βουλευτών Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου και Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, καθώς και του πρώην πρύτανη και τρίτου στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Μ. Κάτσης και Τρ. Αλμπάνης φέρονται να αρνήθηκαν, με τον κλήρο να πέφτει στον Γιάννη Στέφο, που εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου, αλλά όχι και σε αυτές του Ιουνίου.
Ο κ. Στέφος δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να έχει ζητήσει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή στήριξη και σε επίπεδο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, ώστε να συγκροτηθεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο απέναντι σε μια ισχυρή υποψηφιότητα, όπως αυτή του κ. Καχριμάνη.
Οι ελπίδες, βέβαια, για ανατροπή των δεδομένων στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι με το μέρος του κ. Στέφου, καθώς ακόμη και στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, το 2014, ο Αλ. Καχριμάνης έκανε double score επί της Όλγας Γεροβασίλη με 50,83% έναντι 24,58%. Επίσης, ούτε η εμφάνιση πολλών συνδυασμών δείχνει ικανή να βάλει φρένο στην παντοδυναμία Καχριμάνη, καθώς το 2019, που εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ κ.λπ., υπήρξε και η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σπ. Ριζόπουλου, ο νυν περιφερειάρχης αύξησε τα ποσοστά του, φτάνοντας σε μια άνετη εκλογή από τον πρώτο γύρο με 57,08%.
Καμία μάχη, βέβαια, δεν είναι χαμένη, εκτός από αυτή που δε δίνεται. Κάπως έτσι σκέφτονται και στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον αναγκασμένος να δώσει και τη μάχη της επιβίωσης, ρίχνοντας ματιές και προς τις κινήσεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που επίσης φαίνεται να κινείται στην κατεύθυνση συγκρότησης δικής του παράταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Το τοπίο αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει αρκετά σύντομα, με ανακοινώσεις ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ ασφυκτικά.

Σχετικά άρθρα

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες