ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιχείρηση διάσωσης για τραυματισμένο πελαργό

Δράση για τη διάσωση ενός λευκού πελαργού (Ciconia ciconia), ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος στην κοινότητα Παγκρατίου του Δήμου Σουλίου, ανέλαβε το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Για τον τραυματισμό του νεαρού πελαργού ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της κοινότητας Παγκρατίου Νίκος Σωτηρίου και το προσωπικό της μονάδας εντόπισε το πτηνό και το μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο.
Ο πελαργός έφερε βαρύ τραύμα στο πόδι, αλλά δεν υπήρχαν εμφανή σοβαρά τραύματα στον κορμό και στις φτερούγες του. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.. Αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγειάς του.
H Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τον πρόεδρο του χωριού που εντόπισε τον πελαργό και κάλεσε άμεσα, τον κτηνίατρο Παναγιώτη Καλόγηρο, που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό εθελοντικά, το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για τη μεταφορά του, καθώς και τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ για την άμεση περίθαλψή του στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια

Αποστόλης Τζελέτας

Διέσωσαν τραυματισμένο νεαρό πελαργό

Ηπειρωτικός Αγών

Εντοπισμός άγνωστων κατασκευών στην Παμβώτιδα