ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Κεφάλα: «Ώρες σκληρής δουλειάς και ευθύνης»

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Ανάμεσά τους και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στο νεοπαγές Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με υπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η Μ. Κεφάλα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όσους την τίμησαν με την ψήφο τους όπως και τον πρωθυπουργό που την τίμησε με την εμπιστοσύνη του.

«Είναι ώρες σκληρής δουλειάς και ευθύνης. Έδωσαν όλοι συνεργάτες μου και η οικογένειά μου μία μεγάλη μάχη. Το χαρτοφυλάκιο στο νέο Υπουργείο είναι πολύ ενδιαφέρον. Ήμουν στην προηγούμενη θητεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είναι ένα αντικείμενο που αγαπώ και επαγγελματικά, καθώς είμαι παιδίατρος. Το δημογραφικό επίσης στη χώρα μας είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά με την υπουργό κα Ζαχαράκη, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και των συμπολιτών μας», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Κληθείσα να σχολιάσει το ότι στο νεοσύστατο Υπουργείο υπάρχει ισχυρή παρουσία του γυναικείου φύλου, δήλωσε ότι αισθάνεται όμορφα γι’ αυτό, όπως και για το ότι υπάρχουν πλέον περισσότερες γυναίκες στη Βουλή και στην κυβέρνηση. «Αλλάζει η νοοτροπία σιγά – σιγά, ο κόσμος έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις γυναίκες, που δίνουμε μία καθημερινή μάχη. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε», ανέφερε.

Σε γραπτή της δήλωση, η κα Κεφάλα, αμέσως μετά την υφυπουργοποίησή της, εξέφρασε την πίστη της και τη βεβαιότητα συνολικά για την επιτυχία του έργου της νέας κυβέρνησης και ειδικότερα για το έργο και τις αρμοδιότητες του νεοσύστατου υπουργείου. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019, αντιλαμβανόμενη τις σύγχρονες προκλήσεις για τον θεσμό της οικογένειας, μείζονος σημασίας για τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, με στοχευμένα μέτρα και πολιτικές κατάφερε να κάνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της θωράκισης και ενίσχυσής του. Αυτά τα βήματα καλούμαστε πλέον να τα μετατρέψουμε σε άλματα. Άλματα που θα μας δείξουν το δρόμο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας που αποτελεί μία τεράστια απειλή για την ελληνική κοινωνία σήμερα και στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε στη γραπτή της δήλωση.

Τα συγχαρητήριά της στη Μ. Κεφάλα για τα νέα της καθήκοντα εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου. «Της ευχόμαστε καλή θητεία και καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου με το νέο Υπουργείο θα έχει θετικό πρόσημο και για την Ήπειρο αλλά και για όλη τη χώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη στήριξη παιδιού και οικογένειας που έχει ξεκινήσει από το 2020», σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»