ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα νέο οικονομικό μοντέλο προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να πείσει τους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες για το πρόγραμμά του, κάτι που δεν κατάφερε στις εκλογές της 21ης Μαΐου παρά τις δεσμεύσεις για ενίσχυση και στήριξη του πρωτογενή τομέα, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από τα Γιάννενα, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac, ο τομεάρχης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Σκορίνης αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους την τελευταία τετραετία, αλλά και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 45% των επιχειρήσεων βρίσκεται σε κατάσταση τεχνητής αναπνοής, ενώ το 70% των νέων επιχειρήσεων κλείνουν μέσα στα δύο πρώτα χρόνια», σημείωσε, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει στα ζητήματα αυτά.
«Συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα δεν έγινε στην προεκλογική περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορίνης, γεγονός στο οποίο απέδωσε και τη δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει το πρόγραμμά του στους πολίτες «ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό, που προσφέρει ολοκληρωμένη πρόταση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».
«Αν η χώρα ζει με μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και εισάγει το 65% των αναγκών, δεν έχει προοπτική. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει αναπτυξιακά συνέδρια σε όλες τις περιφέρειες, και εδώ στην Ήπειρο, ακριβώς για να στήσουμε το νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας, διαφορετικά θα υπάρχει συνεχώς ένα καθεστώς αβεβαιότητας», σημείωσε.
Πρόσθεσε δε, ότι από το σύνολο του ιδιωτικού χρέους που φτάνει τα 113 δισ. ευρώ, τα 80 δισ. περίπου οφείλονται από 5.500 ΑΦΜ μεγαλοοφειλετών, ενώ η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οφείλουν τέσσερα δισ. συνολικά, εξαιτίας της αδυναμίας να ανταπεξέλθουν. «Η πρότασή μας είναι η μόνη σοβαρή, αξιόπιστη, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη», τόνισε ο κ. Σκορίνης, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων Πέτρο Παλάσχα απεύθυναν κάλεσμα στην εκδήλωση.
Τα επτά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τις προτάσεις του για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, θα εξειδικεύσουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σκορίνης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην υφυπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας