ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για αλλαγή πολιτικής»

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επιστρέψει δυναμικά και θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής των εκλογών της 21ης Μαΐου, εκτιμά το υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας, βασιζόμενος σε μια ακόμη πολυπληθή συγκέντρωση, αυτή τη φορά στον Κατσικά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μανταλόβας έκανε ξεκάθαρο γιατί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και προτείνει μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για πραγματική αλλαγή στον τόπο, ενώ αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι η συνέχεια που επικαλείται, ταυτίζεται με ένα υπέρ πάντων αγώνα για να κρατηθεί στην εξουσία.
«Επιζητούν τη συνέχεια μιας αλαζονικής και καθεστωτικής διακυβέρνησης, που ταυτίστηκε με τη χειραγώγηση των θεσμών, επιδιώκουν τη συνέχεια και τη συντήρηση ενός βαθέως κομματικού κράτους, επιζητούν τη συνέχιση των πολιτικών τους, που μετατρέπουν το δημόσιο αγαθό της υγείας σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς και επιτρέπουν στους κερδοσκόπους και σε μια επιχειρηματική ολιγαρχία να συγκεντρώνει υπερκέρδη, την ώρα που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα απλώνεται πάνω από κάθε οικογένεια.Εμείς πλάτη για να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση και αυτές οι πολιτικές δε βάζουμε», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η αλλαγή που ευαγγελίζεται, σημαίνει απλά εναλλαγή των ρόλων και επαναφορά ενός αποτυχημένου συστήματος εξουσίας. «Δεν ξεχνάμε ούτε τη θεσμική κατάπτωση με τους περιφερόμενους δανεικούς βουλευτές, ούτε τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ούτε τη φορολογική αφαίμαξη, ούτε την “plus” υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων με την επίτευξη αχρείαστων πλεονασμάτων, ούτε ασφαλώς την κυνική εξαπάτηση του ελληνικού λαού με τα fast track δημοψηφίσματα», σημείωσε για να προσθέσει: «Δε δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα από τα δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της χώρας, που γνωρίσαμε τα τελευταία εννιά χρόνια. Δεν είμαστε κοντά ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε στην απέναντι όχθη. Επιδιώκουμε την αλλαγή προτύπου διακυβέρνησης της χώρας, με σεβασμό στο κράτος δικαίου, με μια οικονομική πολιτική που οδηγεί στην πραγματική σύγκλιση του επιπέδου ζωής του ελληνικού λαού με την υπόλοιπη Ευρώπη…. Η αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα μας, δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός στόχος, δεν είναι εναλλαγή στη νομή της εξουσίας, είναι μάχη αντιλήψεων και όρος επιβίωσης για τη χώρα μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μανταλόβας επισήμανε ότι είναι ανάγκη των καιρών και της κοινωνίας μας ένα νέο αφήγημα, που με ρεαλισμό και προοπτική υπηρετεί την πολιτική με αλήθειες, χωρίς ιδεοληπτικές παρωπίδες, που θέτει στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
«Είναι ανάγκη των καιρών και της κοινωνίας η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «χαμένες ευκαιρίες» των τελευταίων ετών για τα Γιάννενα και την Ήπειρο. «Η ΝΔ είναι αυτή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξέχασε την Ήπειρο και εμπαίζει τους πολίτες της με ανύπαρκτα έργα», σημείωσε και αναφέρθηκε στην ακύρωση του σχεδιασμού σιδηροδρομικής σύνδεσης, το ανολοκλήρωτο προεδρικό διάταγμα για τηn Παμβώτιδα, τις αστοχίες στον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακκαβιά και την εγκατάλειψη των παραμεθόριων περιοχών και των παραγωγικών δυνάμεων.
«Για μας τα τοπικά θέματα αποτελούν προτεραιότητα και πυρήνα της πολιτικής μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά την Ήπειρο και να χτίσουμε μια σχέση αλήθειας με τους πολίτες για την αλλαγή που θέλουμε να εκφράσουμε», τόνισε.
Τέλος, ο κ. Μανταλόβας χρησιμοποίησε ορισμένα τοπικά παραδείγματα για να καταδείξει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στιγμή στη χώρα, είναι η πολιτική αναποτελεσματικότητα και η στασιμότητα, ενώ ξεχωριστή ήταν η αναφορά του στην τραγωδία των Τεμπών και στους νέους τους οποίους κάλεσε να συμμετέχουν στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών