ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θανάσης Μανταλόβας: Στο πλευρό των αστυνομικών για μια κοινωνία ειρηνική και ασφαλή

Για το πολύπλευρο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στον Νομό Ιωαννίνων ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Βασίλειο Μουσελίμη, τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ηπείρου Δημήτρη Διαμάντη, την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

«Η Αστυνομία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και εγγύηση της τήρησης του κράτους δικαίου σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά με τις πολιτικές του, συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιστώντας την από φόβητρο του πολίτη σε υπηρεσία υποστηρικτική προς αυτόν, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σε μία δημοκρατική κοινωνία, η Αστυνομία οφείλει να συνδυάζει τόσο την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών όσο και την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των αστυνομικών για τα αιτήματα τους, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους, ενώ του τέθηκε το πρόβλημα που προκύπτει από το μεγάλο αριθμό των επικείμενων αποστρατειών. «Ενισχύουμε και προωθούμε τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών, δεδομένου ότι υπηρετούν το “αγαθό της ασφάλειας” σε αντίξοες συνθήκες, που δυσχεραίνουν το έργο τους, αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και βεβαίως συμφωνούμε και προτείνουμε την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο. Στηρίζουμε τους αγώνες τους για δια βίου εκπαίδευση και οικονομική δικαίωση, και είμαστε μαζί τους, ώστε και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών