ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας – Κάλεσμα για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών από την Ανατολή

Την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχο των εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Θανάσης Μανταλόβας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Ανατολή το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αλλά αν θα μπει τέλος στην πολιτική ασυδοσία και την υπονόμευση της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του κράτους, αν θα σταματήσει μια προκλητική εύνοια προς μια μικρή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ολιγαρχία που συγκεντρώνει υπερκέρδη, όταν την ίδια στιγμή υπάρχει η αγωνία της επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας, ο θυμός του εργαζόμενου βιοπαλαιστή, η απόγνωση του ελεύθερου επαγγελματία και του αγρότη, η απελπισία του άνεργου νέου.
Ακολούθως επισήμανε ότι ενώ η εποχή μας παράγει συνεχώς κρίσεις, που η μια διαδέχεται την άλλη, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναλώνονται σε παιχνίδι μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, πόλωσης και διχασμού, πίσω από πλαστά διλήμματα, και μοιάζουν ανίκανες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, πόσο μάλλον να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις για την ανακούφιση των πολιτών.
«Για εμάς, στην πρώτη γραμμή είναι οι πολιτικές, που μειώνουν τους έμμεσους φόρους και οδηγούν στην πάταξη της αισχροκέρδειας, που ρυθμίζουν την αγορά ενέργειας, που προστατεύουν την πρώτη κατοικία, που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία, που αλλάζουν το νόμο Χατζηδάκη για τις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους, που επαναφέρουν το ΕΚΑΣ που έκοψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν τον θεσμό της κοινωνικής στέγασης, προτείνοντας την κατασκευή 150 χιλιάδων κοινωνικών κατοικιών για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές, που προστατεύουν τους αξιόπιστους δανειολήπτες, που παρέχουν στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, που οδηγούν σε μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες, που εγγυώνται αξιοπρέπεια και δίνουν ελπίδα στους νέους ανθρώπους. Η αλλαγή πολιτικής που επιθυμούμε, δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός στόχος, δεν είναι εναλλαγή στη νομή της εξουσίας, είναι μάχη αντιλήψεων και όρος επιβίωσης για τη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει αυτόν τον αγώνα με την πίστη ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Έλληνες. Σ’ αυτή τη μάχη σας ζητώ να στρατευθούμε όλοι μας. Να γίνουμε η δύναμη αλλαγής, που έχει ανάγκη ο τόπος μας», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών