ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τους στόχους για την υγεία έθεσε ο Τρ. Αλμπάνης

Την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής για το δημόσιο σύστημα υγείας και τη λειτουργία των νοσοκομειακών δομών, μακριά από πολιτικές φιλελευθεροποίησης και ιδιωτικοποίησης, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και με γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Τα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να διασφαλίζουν τη δωρεάν, ισότιμη και υψηλού επιπέδου περίθαλψη, την αποδοτική αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ασθενών. Η μείωση των χρόνων αναμονής για την εξυπηρέτηση στα νοσοκομεία της πόλης μας και η αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σεβασμό στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια των ασθενών, θα πρέπει να είναι από τους πρωταρχικούς στόχους», πρόσθεσε, διαπιστώνοντας ακάλυπτες ανάγκες υγείας, αποδιοργάνωση του συστήματος υγείας και εξουθένωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε Παρακάλαμο, Bασιλικό και Κεφαλόβρυσο

Σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στον Παρακάλαμο και σε Βασιλικό και Κεφαλόβρυσο βρέθηκε την Κυριακή ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, υποψήφιος βουλευτής.
«Σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι η ΝΔ συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ηπείρου, την απάντηση τη δίνει η πραγματικότητα. Οι Ηπειρώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι δράσεις της Ν.Δ. μέχρι σήμερα, οδήγησαν την Ήπειρο και τον Νομό Ιωαννίνων στην πληθυσμιακή συρρίκνωση, στην εγκατάλειψη και την παραγωγική αποδιοργάνωση της υπαίθρου. Δυστυχώς χάθηκαν όλες οι ευκαιρίες από την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών πόρων, που διασκορπίστηκαν με πελατειακά κριτήρια, χωρίς να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες και σύγχρονες βιώσιμες αγροτοκτηνοτροφικες επιχειρήσεις. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. για την Ήπειρο και το Νομό Ιωαννίνων θα σημάνει πρώτον επανεκκίνηση του προγραμματισμού και υλοποίηση όλων των μεγάλων υποδομών που καθυστερούν, δεύτερον ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής με μέτρα ώστε η ενέργεια να γίνει πιο φθηνή και με την επιδότηση των ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων, και τρίτον σχεδιασμό της ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων μέσα από καινοτόμες ιδέες που παράγονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», ανέφερε σε συναντήσεις με τους κατοίκους ο πρώην πρύτανης και συμπλήρωσε: «Σήμερα απαιτείται διάλογος και συμφωνία για το νέο εξωστρεφές και πράσινο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τις προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων και καθηγητών, για την ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων μέσω αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και μείωσης των φόρων στη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα και όχι στο κεφάλαιο. Απαιτούνται, επίσης, διάλογος και συμφωνία για την οικοδόμηση ενός πραγματικού κράτους δικαίου με μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν με το μόνο πραγματικά δημοκρατικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, είναι η ευκαιρία για τη μεγάλη συμπόρευση των δυνάμεων της προόδου. ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά τι διακυβεύεται την 21η Μαΐου».

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Πυκνό πρόγραμμα εξορμήσεων και εκδηλώσεων

Τρ. Αλμπάνης: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την κοινωνία»

Προγραμματικές δεσμεύσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ηπειρωτικός Αγών