ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Υποχρέωση του κράτους να σταθεί στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και συναντήσεων με εργαζόμενους σε αυτές είχε την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας.

Ο κ. Μανταλόβας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια σειρά ζητημάτων, που απασχολούν γενικότερα το επιχειρείν στα Γιάννενα και ειδικότερα όσους δραστηριοποιούνται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, καθώς και για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Από τη μεριά του ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την οικονομία και τη στήριξη των βιομηχανικών περιοχών, ενώ, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων. Στη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε η αντίθεση του ΣΕΒΙΠΙ με το Ν. 4982/2022, που αφορά τη διαχείριση των επιχειρηματικών πάρκων και ορίζει ως απόλυτο ρυθμιστή και διαχειριστή των ΒΙΠΕ την ΕΤΒΑ, κάνοντας κάθε προσπάθεια αυτοδιαχείρισης αδύνατη, την ίδια ώρα που ο συγκεκριμένος νόμος, αντί να βελτιώσει το πλαίσιο λειτουργίας των ΒΙΠE και να δημιουργήσει κίνητρα στους επιχειρηματίες να επενδύσουν εντός οργανωμένων υποδοχέων Βιοτεχνικής, Εμπορικής, Βιομηχανικής δραστηριότητας, το μόνο που κατάφερε είναι να αναγορεύσει την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ (του Ομίλου Πειραιώς) στο μοναδικό Ιδιωτικό μονοπώλιο, που επιβάλλει όρους, χρεώσεις και κανόνες λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου από τους ιδιοκτήτες αυτών στις ήδη λειτουργούσες ΒΙΠΕ.
«Επιβάλλεται να υποστηρίξουμε έναν συνδυασμό δράσεων και πολιτικών για την επίτευξη ενός παραγωγικού προτύπου υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στην τήρηση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προδιαγραφών, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Όλα αυτά συνεπάγονται κρίσιμους και υπεύθυνους ρόλους τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το κράτος, είτε με την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης είτε με τη βελτίωση του θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία βιώνει το υπέρογκο ενεργειακό κόστος, τη μεγάλη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό από την τραπεζική χρηματοδότηση. Τα οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι πολλαπλά», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών