ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με τους υποψηφίους της Κοινότητας Ιωαννίνων ο Μ. Ελισάφ

Συνάντηση με τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Κοινότητας Ιωαννίνων είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Αφού έγινε η ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος ακολούθησε μία γόνιμη συζήτηση εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργεί ο «Κλεισθένης» στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αναβαθμίζεται ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων και μπορεί να είναι καθοριστικός για τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, η Κοινότητα Ιωαννίνων, η μεγαλύτερη του δήμου μας, πρέπει να αποκτήσει οντότητα, να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, να έχει συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία και να στηριχθεί από τη νέα δημοτική αρχή.

Πρόθεση του ιδίου είναι να μεταβιβάσει αρμοδιότητες στο Συμβούλιο της Κοινότητας, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του και τη συνεργασία του με το δημοτικό συμβούλιο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου.

Το ψηφοδέλτιο της Κοινότητας απαρτίζεται στο σύνολό του από νέα πρόσωπα, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους που έχουν διάθεση να προσφέρουν στην πόλη.

Οι συναντήσεις του κ. Ελισάφ θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με τους υποψηφίους των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Π. Κολόκας: «Να ξεφύγουμε από την εποχή των δεινοσαύρων»

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος