ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε «Ένωση Αγροτών», Ένωση Ξενοδόχων και «Πίνδο» ο Δ. Δημητρίου

Συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και με τη διοίκηση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Δημητρίου, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

Ο κ. Δημητρίου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της «Ένωσης Αγροτών» Χάρη Λιούρη και τα μέλη του Δ.Σ. για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της παραγωγής και των καλλιεργειών μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανασύστασης σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Ως απότοκο της συζήτησης κρίνεται απαραίτητος ο επανασχεδιασμός του χάρτη του πρωτογενούς τομέα στον Ν. Ιωαννίνων και η ανάπτυξη των συλλογικών σχημάτων, με πραγματικά και χειροπιαστά κίνητρα.
Με την Ένωση Ξενοδόχων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στον Νομό Ιωαννίνων. Μεταξύ των βασικών ζητημάτων, που τέθηκαν από τον πρόεδρο Σπύρο Σουρέλη, τον Α’ αντιπρόεδρο Βαγγέλη Γιωτόπουλο, τον γενικό γραμματέαα Θεόδωρο Βαντώλα και τον ταμία Δημοσθένη Πατερούση, είναι ο αποκλεισμός των μικρών ξενοδοχείων από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, η σύσταση νομοθετικού πλαισίου για τα airbnb, η επίλυση του χωροταξικού στη λίμνη Παμβώτιδα, η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ιωαννίνων, των σημείων αιωροπτερισμού και του χιονοδρομικού στον Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα, η έναρξη πτήσεων Ιωάννινα-Ηράκλειο και η σωστή λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO).
Τέλος, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνο Τσαντά και τον γενικό διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πτηνοτροφίας στα Γιάννενα και ευρύτερα στην Ελλάδα. Μεταξύ των κυριότερων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, είναι τα προβλήματα ρευστότητας των παραγωγών, καθώς και οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών. Κοινή πεποίθηση είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής είναι απαραίτητη και πρέπει να περάσει στον τελικό καταναλωτή με έλεγχο από τον μηχανισμό της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Δ. Δημητρίου: «Μαζί να πάμε ξανά μπροστά»

Δ. Δημητρίου: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να πάμε ξανά μπροστά»

Γεωργία Χαλάτση

Μήνυμα επιστροφής η παρουσία στην ομιλία του Δ. Δημητρίου