ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δ. Δημητρίου- Κάλεσμα συστράτευσης στους ετεροδημότες της Αθήνας

Με ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία, δύο μέρες μετά την κήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος υπενθύμισε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε ξεκινήσει και την προσπάθειά του στις περιφερειακές εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.

«Σήμερα, από εδώ, μαζί με εσάς, ξεκινάω και επίσημα την προσπάθεια μου στις εθνικές εκλογές. Μαζί με εσάς, που ζείτε εδώ, που η καρδιά σας χτυπά στον Νομό Ιωαννίνων, που πάντα δηλώνατε την υποστήριξη σας στις πρωτοβουλίες μου, γιατί ξέρατε ότι είχαν ένα μόνο στόχο. Να πάει ο νομός μας, η Ήπειρος μας, ένα βήμα μπροστά», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
«Θεώρησα πολιτικό μου καθήκον να διεκδικήσω τη βουλευτική έδρα του Νομού μας. Γιατί νομίζω ότι μπορώ να συμβάλλω με τις δυνάμεις και την εμπειρία μου στην επίλυση προβλημάτων, στη διαμόρφωση πολιτικών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ενδυνάμωση και ευημερία της κοινωνίας», σημείωσε, αναλύοντας τον λόγο για τον οποίο κατέθεσε υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές, και πρόσθεσε: «Στο κάλεσμα του Προέδρου μας αποφάσισα να δώσω και αυτή τη μάχη. Δε θα μιλήσω για μένα. Δεν γνωριζόμαστε σήμερα. Δε θα συστηθούμε, τώρα, σε αυτή την αίθουσα. Με πολλούς από εσάς δώσαμε από τα μαθητικά και τα φοιτητικά μας χρόνια το παρών σε όλες τις μάχες. Στην πρώτη γραμμή. Χωρίς να υπολογίζουμε το προσωπικό κόστος. Χωρίς τη σιγουριά της εκλογής. Δώσαμε μάχες που της έλεγαν χαμένες μόνο και μόνο για να μην υποσταλεί η σημαία της παράταξης μας».
Ο κ. Δημητρίου δεν παρέλειψε να σημειώσει και τις προτάσεις του για τον Νομό Ιωαννίνων, λέγοντας πως πρέπει να διεκδικηθούν από την επόμενη ημέρα. «Θέλω να αναφερθώ στα στοιχήματα, που πρέπει να κερδίσουμε για να πάει ο τόπος μας ένα βήμα μπροστά. Για να κερδίσουμε το μέλλον μας και όχι να μείνουμε ουραγοί της Ευρώπης, να αλλάξουμε τη μοίρα της περιοχής μας, του Νομού μας, των Ιωαννίνων, των Τζουμέρκων, της Αρχαίας Δωδώνης, της Κόνιτσας , του Μετσόβου, της Ζίτσας, των Ζαγοροχωρίων,του Πωγωνίου και όλων των άλλων μοναδικών μας περιοχών. Είναι η ώρα να γίνουμε διεκδικητές της ανάπτυξης. Δε γίνεται ο νομός Ιωαννίνων να συνεχίσει να βρίσκεται, επί της ουσίας, εκτός σύνδεσης φυσικού αερίου. Αυτή τη στιγμή στην καλύτερη των περιπτώσεων συνδέονται 2000 συνολικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού να μην υπάρχει ένας ενιαίος φορέας τουρισμού, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις δυνατότητες ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης του Νομού. Και δεν είναι δυνατόν να μην ανταποκρινόμαστε στο χρέος μας να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις, των ορεινών όγκων με την ένταξή τους σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και ειδικό τιμολόγιο στην ενέργεια αλλά και στα καύσιμα και τις ασφαλιστικές εισφορές. Είναι μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει από το 2020», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Ζητώ την υποστήριξη σας, τη ψήφο σας, έχοντας την επίγνωση ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να παραπλανά τους πολίτες τους Νομού Ιωαννίνων. Ότι έχει περάσει η εποχή με τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν συγκεκριμένα πράγματα, τους άξονες ενός ξεκάθαρου σχεδίου ανασυγκρότησης του νομού. Για το πώς θα φρενάρουμε την κατρακύλα του πρωτογενή τομέα, για το πώς θα προστατευτούν τα αγροτικά εισοδήματα σε βάθος 5ετίας, για το πώς θα προστατευτεί η αγροτική γη από τα κοράκια των τραπεζών και τα fund, για το πώς θα στηριχθούν με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία οι επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγωγές των προϊόντων τους και να γίνουν ανταγωνιστικές», συνέχισε, τονίζοντας ότι ο νομός Ιωαννίνων δεν μπορεί να παραμένει άλλο στον πάγο. Γι’ αυτό, σημείωσε, πως θα πρέπει να δοθούν μάχες σε συγκεκριμένα μέτωπα, που αφορούν την ενεργειακή αυτονομία και αυτάρκεια του νομού, την αναδιάρθρωση της παραγωγής και των καλλιεργειών μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανασύστασης σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, την επένδυση σε νέες μορφές τουρισμού, 12 μήνες τον χρόνο, με ανάδειξη όλων των περιοχών του Ν. Ιωαννίνων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής οικονομίας, τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την επιχειρηματικότητα, τις νέες υποδομές στο οδικό δίκτυο. «Για όλα αυτά υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ. Οι επιδόσεις μου στα μέτωπα, είναι το μέτρο της αξιολόγησης μου», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Δ. Δημητρίου: «Μαζί να πάμε ξανά μπροστά»

Δ. Δημητρίου: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να πάμε ξανά μπροστά»

Γεωργία Χαλάτση

Μήνυμα επιστροφής η παρουσία στην ομιλία του Δ. Δημητρίου