ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενεργειακές ευκαιρίες για τον Δήμο Ιωαννιτών

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ενεργειακής Κοινότητας της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, έκανε γνωστή η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου στον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Αρλέτο, στη διάρκεια συνεργασίας τους.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από τον αντιδήμαρχο η πρόταση, που έχει εκπονηθεί από τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων του Δήμου. Η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο διαθέτει 100 περίπου εκατομμύρια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενεργειακές κοινότητες δήμων, με απώτερο στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητα.
Εκτενής συζήτηση έγινε για το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», που σκοπεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων. Αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου, ο οποίος επεξεργάζεται πρόταση για υποβολή σχετικού αιτήματος.
Σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), η κ. Σδούκου ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα αποσαφηνίζει τον τρόπο υλοποίησης και εγκατάστασης των σταθμών.
Τέλος, υπογράμμισε ότι θα στηρίξει τον στόχο της πόλης των Ιωαννίνων να γίνει κλιματική ουδέτερη ως μία από τις 100 πρώτες της Ευρώπης με στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί ως το 2030. Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του αντιδημάρχου, ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Σχετικά άρθρα

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση

Ασφαλτοστρώσεις… από βδομάδα

Γεωργία Χαλάτση

Αντιπαράθεση με αιχμή τη ΔΕΥΑΙ… από την ανάποδη