ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ακόμη έργο αγροτικής οδοποιίας δημοπρατεί ο Δήμος Πωγωνίου

Σε εξέλιξη είναι η δημοπρασία ενός ακόμη μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πωγωνίου προς στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής, λύνοντας προβλήματα προσπελασιμότητας και προσβασιμότητας σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Πωγωνίου Α’ Φάση» είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντίστοιχων έργων και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με προϋπολογισμό 1.017.700 ευρώ με Φ.Π.Α.
Το πρώτο τμήμα του έργου αφορά αγροτική οδό εντός αναδασμού από Αρετή προς Μαζαράκι και κάθετο αυτού προς Κουκλιούς και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Τα μελετώμενα τμήματα έχουν συνολικό μήκος 4.793,79 μέτρα Το δεύτερο τμήμα αφορά αγροτική οδό εντός αναδασμού από Αγ. Γεώργιο (θέση Ντάλλα) προς γέφυρα Βελλάς, καθώς και τρεις κάθετους αυτού και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Τα μελετώμενα τμήματα έχουν συνολικό μήκος 1.939,22 μέτρα.
«Τα έργα αγροτικής οδοποιίας είναι ζωτικής σημασίας, συμβάλλοντας στην προσβασιμότητα στις κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και στις ασφαλείς μεταφορές. Το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής είναι μεγάλο, αλλά, έχοντας καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τη βελτίωσή του, είμαστε σε θέση να εκτελούμε, μέσω προγραμμάτων, σημαντικά τμήματα αγροτικής οδοποιίας, στηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο στο δύσκολο έργο του. Η οικονομία έχει ανάγκη τον πρωτογενή τομέα και ο Δήμος Πωγωνίου είναι στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, θέτοντας τη στήριξη του κλάδου στις βασικές προτεραιότητες για τη δημοτική αρχή», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Νέες φωλιές για πελαργούς στον Δήμο Πωγωνίου

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων