ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρένο και εξορύξεις στον δημόσιο διάλογο

«Η Ήπειρος θέλει τρένο και όχι εξορύξεις» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που οργανώνει η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» αύριο Τετάρτη του Πάσχα, επιλέγοντας να διατηρήσει στην πρώτη γραμμή του δημόσιου διαλόγου δύο θέματα της επικαιρότητας την τελευταία περίοδο στην Ήπειρο.

«Δε θέλαμε να το κάνουμε μέσα στην προεκλογική περίοδο, αλλά τώρα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, λέγοντας ότι το αίτημα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου παραμένει στο τραπέζι, ενώ ζωντανή είναι και η συζήτηση για τις εξορύξεις, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, 2ος όροφος), με εισαγωγική ομιλία από τον Γιώργο Ζάψα. «Η διεκδίκηση του σιδηροδρόμου» θα είναι το θέμα της 1ης ενότητας. Ομιλητές θα είναι ο πρώην πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ και περιφερειακός σύμβουλος στο παρελθόν, μηχανικός Χρίστος Παπαβρανούσης με θέμα «Σιδηρόδρομος στην Ήπειρο: όραμα, επιστήμη, μύθοι, φαντασία» και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, νομικός Γιάννης Παπαδημητρίου με θέμα «150 χρόνια σιδηροδρομικών σχεδιασμών και ματαιώσεων». Παρέμβαση θα υπάρξει και από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων Βασίλη Παπούλια.
Τίτλος της 2ης ενότητας, με εκτιμώμενη ώρα έναρξης στις 7.30 το απόγευμα, θα είναι «Η απόκρουση των εξορύξεων». Εισηγήσεις θα γίνουν από το μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ και δημοτική σύμβουλο Αρταίων, μηχανικό Βάσω Αμπελογιάννη με θένα «Εξορύξεις υδρογονανθράκων: μια πραγματικά πολύ κακή ιδέα, που θα την πληρώσουμε ακριβά», τη συντονίστρια περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς Θεοδότα Νάντσου με θέμα «Εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, κλιματική αλλαγή και πετρελαϊκή βιομηχανία» και τον μηχανολόγο μηχανικό, μέλος της συντακτικής επιτροπής στην εφημερίδα «Η Εποχή» Ιωσήφ Σινιγάλια με θέμα «Οι εξορύξεις είναι πρόβλημα, όχι λύση». Παρέμβαση θα υπάρξει από εκπρόσωπο της Αδελφότητας Κουρέντων Αθηνών. Θα ακολουθήσει συζήτηση και για τα δύο θέματα.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών