Η κ. Γκάγκα αναγνώρισε, για μία ακόμη φορά, ότι η 6η ΥΠΕ είναι μια μεγάλη διοικητικά περιφέρεια και χρειάζεται μια δεύτερη για την Ήπειρο, ωστόσο απέδωσε τη μη υλοποίηση της δέσμευσης σε ζητήματα που μεσολάβησαν, όπως η πανδημία, αλλά και το θέμα των ειδικοτήτων και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. «Είναι κάτι που το συζητάμε και θα το κάνουμε», κατέληξε.
Η κ. Γκάγκα ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει με τις διακομιδές από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, συστήνοντας ουσιαστικά αυτορρύθμιση. «Οι διακομιδές πρέπει να γίνονται ανάλογα με τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού και τη δυνατότητα της κάθε δομής», σημείωσε, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει πως όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και σε θέση να κάνουν διασωλήνωση, είτε πρόκειται για τριτοβάθμιο νοσοκομείο είτε πρόκειται για ένα περιφερειακό ιατρείο. Βέβαια, οι διακομιδές από ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, όπως το ΠΓΝΙ, δε σχετίζονται με το αν ξέρει κάποιος να κάνει ή όχι διασωλήνωση, αλλά με το αν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια επιπλοκή σε κάποιον ασθενή, για τον οποίο έχει κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του, λόγω σοβαρότητας της κατάστασής του.
Μισόλογα και δικαιολογίες για «σπάσιμο» 6ης ΥΠΕ και διακομιδές
Με μισόλογα και δικαιολογίες απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο ερώτημα, γιατί δεν έχει προχωρήσει το «σπάσιμο» της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο οποίο είχε αναφερθεί και η ίδια σε προηγούμενη επίσκεψή της στα Γιάννενα.