ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πίεση στην κυβέρνηση για επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής

Την οριστική και άμεση λύση του ζητήματος που έχει προκύψει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή που έκανε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία συζήτησε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, δεν μπορεί οι φοιτητές να παραμένουν όμηροι μιας κατάστασης, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, ούτε και να περιμένουν πότε θα αποκτήσει διοίκηση το ΓΕΩΤΕΕ για να επιληφθεί του ζητήματος που έχει προκύψει.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε επίσης και ο καθηγητής και πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής Αναστάσιος Τσίνας.

Συμπαράσταση και από την ΠΕΔ Ηπείρου

Υπέρ των αποφοίτων της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο αίτημα για διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμά του διοικητικού συμβουλίου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, μετά από αίτημα του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.
Μετά και την υποβολή των παραιτήσεων των διδασκόντων της Σχολής ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. συμπαρίσταται στη διεκδίκηση των φοιτητών, των αποφοίτων και των διδασκόντων και ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Την αγωνία του για τις αποφάσεις της πολιτείας εξέφρασε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τονίζοντας πως οι φοιτητές και απόφοιτοι διεκδικούν το αυτονόητο, ενώ αναφέρθηκε και σε αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Από τον γραμματέα της ΠΕΔ Γιάννη Δαρδαμάνη και το μέλος Φίλιππο Ευαγγέλου υποστηρίχθηκε η άποψη πως η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συγκεκριμένων αποφοίτων έπρεπε να είχε λήξει με τη δημιουργία του πανεπιστημιακού τμήματος, κατά την περίοδο 2018-2019, όταν έγινε η συνένωση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ.

Σχετικά άρθρα

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Το «καλό» σενάριο η αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔΕ