ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε λειτουργία ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ζίτσας

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ζίτσας είναι ο πρώτος, που τέθηκε σε λειτουργία στην Ήπειρο, αποτελώντας πλέον το σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων από ολόκληρο τον Δήμο, καθώς και τον Δήμο Ζαγορίου, προκειμένου να μεταφερθούν στη συνέχεια στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι.

Με καθυστέρηση δύο ετών περίπου, διάστημα κατά το οποίο ο ΣΜΑ της Ζίτσας ήταν έτοιμος κατασκευαστικά, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ένα βήμα, που σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο, αφενός αποδεικνύει πως, όταν υπάρχει θέληση για δουλειά και συνεργασία, μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες, αφετέρου όμως διαψεύδει όσους επικαλούνται πως χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και υψηλό κόστος για τη λειτουργία των Σταθμών.
«Δύο χρόνια τώρα ζητούσα να λειτουργήσουμε τον Σταθμό με προσωπικό του δήμου και τώρα αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο πως αυτό μπορεί να γίνει με θετικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Πλιάκος, σχολιάζοντας παράλληλα και τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των απορριμμάτων, δηλαδή τη διεκδίκηση από την πλευρά του Δήμου Αρταίων αποζημίωσης λόγω της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πως οι ΦοΔΣΑ πρέπει να καταργηθούν…χθες.
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τον δήμαρχο Άρτας να αξιώνει υπέρογκες αποζημιώσεις από το 1998 πριν από τον Α.Σ.Δ.Σ.Α. Π. Ηπείρου, έμμεσα δηλαδή από όλους τους Ηπειρώτες, για ανταποδοτικά από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας αποδεικνύουν σε όλους πως η λειτουργία του Συνδέσμου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργεί και όχι να διευκολύνει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνει από τους Δήμους και να καταργηθούν οι ΦοΔΣΑ χθες, γιατί δεν έχουν ρόλο ύπαρξης», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση