ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ξέχασαν» τον δήμο Ιωαννιτών από το Δ.Σ. του Φορέα Παμβώτιδας

Την αντίδραση του δήμου Ιωαννιτών προκάλεσε η απόφαση συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς απ’ αυτό απουσιάζει εκπρόσωπος του δήμου Ιωαννιτών.

Ο δήμος εκφράζει την έκπληξή του για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την απουσία εκπροσώπησης του δήμου, που στην ουσία περιβάλλει ολόκληρη τη λίμνη. Υπενθυμίζεται ότι ως εκπρόσωπος των δήμων ορίστηκε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αναπληρωτή τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο, της μείζονος αντιπολίτευσης μέχρι πρότινος, Γρηγόρη Γκίκα.
«Η συμμετοχή του δήμου Ιωαννιτών διαχρονικά στο Δ.Σ. του Φορέα δεν ήταν για λόγους τυπικούς. Αντίθετα, είναι επιβεβλημένο, τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά, να έχει λόγο σε έναν δημόσιο Φορέα, που ασχολείται αποκλειστικά με το οικοσύστημα και τη λίμνη Παμβώτιδα, το τοπόσημο αυτό, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία των Ιωαννίνων. Μάλιστα, η αλλαγή του Δ.Σ. έρχεται τη στιγμή, που βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας, με τον δήμο Ιωαννιτών να ετοιμάζεται να καταθέσει, όπως άλλωστε πράττει πάντα, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις», αναφέρει ο δήμος, καταλήγοντας ότι, δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δε μερίμνησε για τη θεσμική εκπροσώπηση του δήμου, με αποτέλεσμα να αποκλείσει ουσιαστικά τη συμμετοχή του σε αυτόν, κάτι που είναι άστοχο και θεσμικά προκλητικό.

Σχετικά άρθρα

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα

Ανασύρθηκε πτώμα άνδρα από την Παμβώτιδα

Ηπειρωτικός Αγών

Μας μούντζωσαν μέχρι το 2030 ή για περισσότερο;

Νίκος Ιωαννίδης