ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βρίσκουν ξανά βηματισμό τα ΚΑΠΗ

Συνεχίζονται σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών οι δράσεις εκπαίδευσης σε ζητήματα τεχνολογίας, μέσω του πιλοτικού προγράμματος «Ψηφιακές Γωνιές», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε όλα τα ΚΑΠΗ, εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδεύει άτομα τρίτης ηλικίας, μέλη των ΚΑΠΗ, στις νέες τεχνολογίες, με το πρόγραμμα να εξελίσσεται πολύ καλά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, καλώντας και άλλους Γιαννιώτες μεγαλύτερης ηλικίας να πλαισιώσουν τον θεσμό των ΚΑΠΗ και να συμμετέχουν στις δράσεις τους.

Μετά από 2,5 και πλέον χρόνια λόγω της πανδημίας, τα ΚΑΠΗ επαναλειτούργησαν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο ακόμη δεν έχουν επανέλθει στους ρυθμούς του προηγούμενου διαστήματος. Ο κ. Πάνου κάλεσε όποιον επιθυμεί να εγγραφεί, να το κάνει μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να συμμετέχει και στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των ΚΑΠΗ.

Οι «Ψηφιακές Γωνιές» αποτελούν μία από τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΚΑΠΗ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα προγράμματα εκγύμνασης και χορού. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την ΕΨΕΠ και την Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, υλοποιούνται δράσεις νοητικής αξιολόγησης και στη συνέχεια, εφόσον χρειαστεί, αναλαμβάνουν ομάδες παρέμβασης για τη νοητική ενδυνάμωση.

Βέβαια, όπως σημείωσε ο κ. Πάνου, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των ΚΑΠΗ, ολόκληρης της χώρας αλλά και της πόλης, απαιτούνται οικονομική ενίσχυση και πρόσληψη προσωπικού, καθώς είναι πολλές οι ανάγκες για προμήθεια νέου ή αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, όπως π.χ. τεχνολογικού και εξοπλισμού φυσικοθεραπείας, ενώ έχουν αποψιλωθεί από μόνιμο προσωπικό και στηρίζονται κυρίως σε συμβασιούχους εργαζόμενους. Επίσης, λείπουν και νέες ειδικότητες προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εισφοράς, τέλος τα κουπόνια στα ΚΑΠΗ

Αποστόλης Τζελέτας

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.