ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και τη μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ) συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ηπείρου και Λευκάδας, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «είναι κοινωνικά επικίνδυνο και απροκάλυπτα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κομματικού και πελατειακού κράτους, αντίθετο σε κάθε αρχή νομιμότητας και των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
«Σκοπός του η τοποθέτηση των ιδιωτών ακριβοπληρωμένων στελεχών στις διευθυντικές θέσεις των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με μηνιαίες αμοιβές που φτάνουν τα 8.000 ευρώ, αρκεί να έχουν ένα πτυχίο και… Lower! Τα υπόλοιπα θα κανονιστούν με τη συνέντευξη στη στημένη τριμελή κομματική επιτροπή. Ο Σύλλογος αντιδρά και καταδικάζει την γενικευμένη λεηλασία και λαφυραγώγηση του ΕΦΚΑ, με το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του. Την κατασπατάληση πόρων, με τις απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια σειρά αντιπαραγωγικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών εφαρμογών, που δε λύνουν κανένα πρόβλημα στον Οργανισμό. Αντίθετα αυξάνουν το συνολικό κόστος συναλλαγής και την γραφειοκρατία. Όπως η χρυσοπληρωμένη τηλεφωνική υπηρεσία του 1555 με τους 1300 υπαλλήλους, που απλά παραπέμπει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Ο τρόπος επιβολής των επιδιώξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ο ίδιος, οργανωμένη παραπληροφόρηση και ανήθικη κατασυκοφάντηση των εργαζομένων. Εκτός τόπου και χρόνου, αρνούμενη συνεχώς κάθε διάλογο με τους εργαζομένους, πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και την διάλυση του κοινωνικού κράτους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη σε ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

ΕΦΚΑ – Μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις σε Α’ Ιωαννίνων και Θεσπρωτία