ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκκίνηση για ένα νέο αθλητικό κέντρο

Στη φάση της υλοποίησης θα περάσει σύντομα η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια, καθώς υπεγράφη η σύμβαση του Δήμου Ιωαννιτών με τον ανάδοχο για το έργο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων», με προϋπολογισμό 744.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης, δύο γηπέδων αντισφαίρισης, καθώς και των περιμετρικών διαδρόμων κίνησης σε έκταση 25 στρεμμάτων περίπου, που σήμερα είναι περιφραγμένη και διαμορφωμένη με αδρανή υλικά, χωρίς να παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής χρήσης από τους κατοίκους.
Με την ολοκλήρωση του έργου, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, θα δημιουργηθεί ένας δημόσιος χώρος αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου, που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. Σε δεύτερη φάση θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί χρηματοδότηση και για την υλοποίηση έργων, που περιλαμβάνονται στον γενικότερο σχεδιασμό, που, εκτός από τα γήπεδα, περιλαμβάνει και κλειστό γυμναστήριο, καθώς και συνοδά κτίρια της αθλητικής εγκατάστασης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως είχε παρουσιαστεί σε θεματική εκδήλωση προεκλογικά, τον Μάιο του 2019, ο σχεδιασμός για το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 64×102μ. με συνθετικό χλοοτάπητα και με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών (τέσσερα) και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό, κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.473 τ.μ. για αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ. με τους απαραίτητους χώρους αποδυτηρίων αθλητών, ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων και τους χώρους υγιεινής, δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα τένις, έναν προπονητικό τοίχο και μόνιμη κερκίδα 50 θεατών, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με κερκίδα 50 θεατών, μία διαδρομή μήκους 650 μ. για τρέξιμο ή περπάτημα με σταθεροποιημένο χώμα, υπαίθριο χώρο με όργανα γυμναστικής και ένα κυλικείο. Στην υπόλοιπη έκταση, θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου. Το κυρίως πάρκινγκ θα γίνει σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης. Το συνολικό ύψος της παρέμβασης είχε προϋπολογιστεί στα 3 εκατ. ευρώ.

Υποδομές 630.000 ευρώ στην κοινότητα Κουτσελιού

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει και ένα ακόμη έργο, που αφορά τη βελτίωση υποδομών στην κοινότητα Κουτσελιού με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ.
Το έργο, για το οποίο επίσης υπεγράφη η σύμβαση, συνίσταται στη βελτίωση οδού́, η οποία είναι τμήμα της 3ης Επαρχιακής οδού́ Ιωάννινων – Κουτσελιού και οδηγεί́ ανατολικά́ από́ το Γήπεδο Κουτσελίου στο κέντρο του οικισμού́ με συνολικό́ μήκος 900 μέτρα.
Με την εκτέλεση του έργου θα επιτευχθεί καλύτερη βατότητα, ενώ θα κατασκευαστούν και πεζοδρόμια για τη μέγιστη ασφάλεια των διερχόμενων. Η παρέμβαση περιλαμβάνει επίσης ηλεκτροφωτισμό με επέκταση και συμπλήρωση του υπάρχοντος δικτύου.

Σχετικά άρθρα

Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν…

Σκέψεις για «μπαλόνι» στο αθλητικό κέντρο Καρδαμιτσίων

Προς δημοπράτηση τμήμα του αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια