ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σκέψεις για «μπαλόνι» στο αθλητικό κέντρο Καρδαμιτσίων

H ανάγκη δημιουργίας του πρώτου κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου στα Γιάννενα τέθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη από στελέχη της δημοτικής αρχής σε συνάντηση κατά την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στην πόλη.

Μια τέτοια προοπτική αντιμετωπίζεται θετικά από τον υπουργό, αν και σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης ενός τέτοιου εγχειρήματος από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς το βάρος θα πέσει στην ολοκλήρωση της μετατροπής της πρώην Αίθουσας Ξιφασκίας σε ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο που προτείνει ο Δήμος. Η συζήτηση γίνεται για το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια, όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα θόλος αθλητικών δραστηριοτήτων, γνωστό και ως «μπαλόνι», και να χρησιμοποιείται για άθληση ερασιτεχνών και για προπονήσεις τμημάτων υποδομής.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τον διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ελλάδος, που επανέρχεται μετά από δέκα χρόνια. Όπως είναι γνωστό, ο τερματισμός του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος θα γίνει στα Γιάννενα και ο Δήμος θα έχει ενεργό ρόλο σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη σύσκεψη τον Δήμο εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον αθλητισμό Νίκος Τσόλης, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Γιαννάκης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υπηρεσιακά στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Σχετικά άρθρα

Αγρότες από επιλογή ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στα Γιάννενα αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης

Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν…