ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύνδεση αεροδρομίου με δέκα προορισμούς… χωρίς λεπτομέρειες

Την άμεση σύνδεση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με τουλάχιστον δέκα προορισμούς του εξωτερικού υπόσχεται ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΦΩΣ» Λάμπρος Γεωργόπουλος, σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης, χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί πώς θα το καταφέρει.

Τη συγκεκριμένη δέσμευση ανέλαβε στο πλαίσιο συνάντησής του και μελών της παράταξης με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή θα αυξήσει κατακόρυφα όλους τους δείκτες οικονομίας της Ηπείρου.
Επίσης, από την πλευρά του ο κ. Γεωργόπουλος εξέφρασε τη συμφωνία με την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων για σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού – Destination Management Organization (D.M.O.) ανά Περιφερειακή Ενότητα, θέτοντας, ωστόσο, ως προτεραιότητα την άμεση λειτουργία Regional Marketing Organization (Οργανισμού Εικόνας Ηπείρου), με εξειδικευμένα στελέχη, ο οποίος διαφυλάσσει, προωθεί, προβάλει και βελτιώνει την εικόνα, το σήμα (brand) της Ηπείρου και όποια οικονομική δραστηριότητα περικλείει αυτό, με τον DMO να αποτελεί έναν από τους βραχίονές του.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» τόνισε ότι η προσβασιμότητα είναι το απόλυτο κλειδί ανάπτυξης και πρόσθεσε πως η υφιστάμενη κατάσταση δεν ξεπερνά το 10% των δυνατοτήτων της περιοχής , επισημαίνοντας ακόμη ότι η ολιστική προσέγγιση της Ηπείρου ως ενιαία οντότητα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα. Τέλος, επεσήμανε και κάποιες αδόκιμες πρακτικές, μιλώντας για έργα τεράστιου κόστους και αμφίβολης απόδοσης, όπως η Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, μη ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, αναρχία δράσεων, απουσία συμμετοχής όλων των μετόχων στη λήψη αποφάσεων, απουσία απολογισμού και μετρήσιμων αποτελεσμάτων, αδυναμία αντίληψης των σύγχρονων δεδομένων λειτουργίας και διοίκησης και αδυναμία αξιοποίησης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Ανεξαρτητοποίηση Μάξιμου Γεωργόπουλου, οργίλη αντίδραση Λάμπρου Γεωργόπουλου

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα