ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με χαρακτηριστικά ανανέωσης και αμφίπλευρης διεύρυνσης

Με δύο εκκρεμότητες, μία στην Π.Ε. Ιωαννίνων και μία στην Π.Ε. Πρέβεζας, ανακοινώθηκαν της Κυριακής τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Ήπειρο, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος μία ημέρα νωρίτερα.

Τα ψηφοδέλτια στην Ήπειρο αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της αμφίπλευρης διεύρυνσης και της ανανέωσης, για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, χωρίς, βέβαια, να λείπουν οι… ασκήσεις ισορροπίας.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, τη μάχη του σταυρού θα δώσουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, η δικηγόρος Λίλα Σουλελέ, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος και η σημερινή βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ενώ παραμένει μία κενή θέση, η οποία θα καλυφθεί από γυναίκα.
Εκτός μένουν ο επί σειρά ετών δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, παρά την αδιαμφισβήτητη δημοφιλία του, που πληροφορίες θέλουν να αποτυπώθηκε και σε δημοσκόπηση, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα, που είχαν ακουστεί, μάλλον δεν είχαν την απήχηση και χαρακτηριστικά που αναζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Προχωράμε με ισχυρά ψηφοδέλτια, στα Ιωάννινα και σε όλη την Ελλάδα, για τη μεγάλη νίκη και την κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρει σε σχόλιό της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτησή της στο facebook, ενώ το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέλεξαν για να απευθυνθούν στους πολίτες και οι πέντε εκ των έξι υποψηφίων (πλην του Τρ. Αλμπάνη).
Τιμή και ευθύνη χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά του ο Χρ. Γρίβας, προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητη η δέσμευσή του να δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να κατορθώσει να γίνει «μία φωνή ακόμα από τούτο το μετερίζι , ώστε οι συλλογικοί αγώνες του κόσμου της μισθωτής εργασίας να βρουν δικαίωση».
«Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα δώσουμε έναν αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη παντού. Έναν αγώνα για την Αλλαγή προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων», αναφέρει, από την πλευρά του ο Θ. Οικονόμου, δίνοντας το σύνθημα της νίκης.
Ευχαριστίες για την τιμή και την εμπιστοσύνη εκφράζει η Λ. Σουλελέ και δεσμεύεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό της και όλες τις δυνάμεις της στον νικηφόρο αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους, για να φέρουν την αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού.
Τιμή χαρακτηρίζει ο Ι. Στέφος την επιλογή του –για τρίτη φορά- στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, τονίζοντας ότι θα παλέψει όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη της Αριστεράς, αλλά για να κάνει τις ιδέες και τις αρχές της Αριστεράς κυρίαρχες στη χειμαζόμενη κοινωνία μας.
Την πεποίθηση ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και θεσμική ανασυγκρότηση με δημοκρατία, κοινωνικό πρόσημο και προσανατολισμένη να ξαναβγάλει τη χώρα και την κοινωνική της πλειοψηφία από την κρίση και το αδιέξοδο, εκφράζει η Μ. Τζούφη. «Δικαιοσύνη παντού λοιπόν. Για να εκφραστεί η επιθυμία και η ανάγκη για μια ριζική αλλαγή, για μια δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, για πολιτική λογοδοσία και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς. Μια νέα αρχή δηλαδή για τη δημοκρατία μας. Έχουμε χρέος να τους σταματήσουμε, να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε. Με τρόπο συλλογικό, αγωνιστικό και ψυχωμένο. Έχει έρθει η ώρα για μια ιστορική πολιτική αλλαγή», καταλήγει.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο

Στην Π.Ε. Άρτας υποψήφιοι θα είναι η νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, ο δημόσιος υπάλληλος Γρηγόρης Βλάρας και η παιδοψυχολόγος Μαργαρίτα Μπουραντά.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας υποψήφιοι είναι ο νυν βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηγουμενίτσας και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γόγολος και η δημοσιογράφος Άννα Στεργίου.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας, υποψήφιοι είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Πάνος Λελοβίτης και η φιλόλογος Μαρία Μάρκου, ενώ απομένει μία ακόμη υποψηφιότητα.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας