ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να τιμωρηθεί»

Ως ένα ηχηρό μήνυμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής αλλαγής εκλαμβάνεται από τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Διονύση Τεμπονέρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναλύθηκαν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ειδικά για τα θέματα της οικονομίας, των εργασιακών, του ασφαλιστικού και των συντάξεων, με επίκεντρο και το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επιδιώκοντας να «προλάβει» και τυχόν προεκλογικές εξαγγελίες από το κυβερνητικό επιτελείο.
Τη μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση σχολίασε και ο κ. Τεμπονέρας, σημειώνοντας πως σηματοδοτεί την έναρξη μια συμμετοχικής πορείας, με κατάληξη να γίνει σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σχέδιο ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό, βιώσιμο, ένα σχέδιο που μπορεί να κάνει πράξη τις τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. «Είναι μια συγκυρία όπου το αίτημα της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης, είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ. Χρειαζόμαστε την κοινωνική αλλαγή, γιατί η κυβέρνηση αυτή πρέπει να τιμωρηθεί, γιατί επέλεξε να πορεύεται με τους Πάτσηδες της ρεμούλας και της αρπαχτής και να μην ταχθεί στο πλευρό των Νικολαΐδηδων της προσφοράς και της αλληλεγγύης», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κοινωνική αλλαγή είναι αναγκαία για να βγουν στο προσκήνιο οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις.
«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα μήνυμα και προς τις υπόλοιπες νεοσυντηρητικές δυνάμεις της χώρας αλλά και ένα μήνυμα δημοκρατίας και προόδου και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ένα μήνυμα που το έχουν ανάγκη οι λαοί, λόγω της δεξιόστροφης μετατόπισης που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος και η διεθνής συγκυρία», πρόσθεσε ο κ. Τεμπονέρας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ασκώντας κριτική για ανυπαρξία έργου στην Ήπειρο και τα Γιάννενα κατά την τετραετή διακυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας έμφαση σε οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ανεργία, η ακρίβεια, το ζήτημα του Λούρου αλλά και οι παρεμβάσεις στο Πάπιγκο. «Για όλα αυτά έχουμε καταθέσεις ερωτήσεις. Και πώς απαντά η κυβέρνηση; Με παρακολουθήσεις και εκτροπή, με παλαιοκομματισμό και ανασυγκρότηση της δεξιάς πολυκατοικίας, με ιδεολογήματα περί αυτορρύθμισης της αγοράς, που ενθαρρύνουν την αισχροκέρδεια. Πρόκειται για μια πορεία που βυθίζει την χώρα και κατεδαφίζει την κοινωνία και επαναφέρει το παλαιό μοντέλο ανάπτυξης, που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και τα μνημόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Στο αποτύπωμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αναφέρθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάββας Δημητριάδης κατά το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη για τους πολλούς και βολική θα έλεγα για τους λίγους και τα καρτέλ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με ευχές για νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση