ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαφωνούν με το σύστημα διορισμών

Με διαδοχικές στάσεις εργασίας την Παρασκευή, από την ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για ψήφιση στη Βουλή.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή στη συνέχεια, με αίτημα της ΟΛΜΕ να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, από κοινού με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία, τις τρεις πρώτες ώρες του προγράμματος, καλώντας τις ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για τις υπόλοιπες ώρες, ώστε να συμπληρωθεί το ωράριο.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με απόφασή της, κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας από 8 π.μ. έως 11 π.μ. για το πρωινό ωράριο και από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. για το απογευματινό και εσπερινό ωράριο.

Όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης εκείνων που θα χρησιμοποιήσουν το ΚΤΕΛ. (Για περαιτέρω διευκρινίσεις στο mail της ΕΛΜΕ elmeioanninon@gmail.com και στα τηλέφωνα: 6944291647, 6947830028).

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω από 800 μαθητές έμειναν σπίτι στην Ήπειρο

Απεργία και πορεία από τα παλιά

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Γεωργία Χαλάτση