ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με μηνύματα αισιοδοξίας η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου

Με αναφορές στα προβλήματα που κλήθηκαν και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Στα πεπραγμένα της διοίκησης, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που ενέσκηψε η ενεργειακή κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας πως το Επιμελητήριο έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, με διεκδικήσεις από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
«Δεν ακολουθήσαμε ποτέ τις εξελίξεις, ήμασταν πάντα μπροστά από αυτές. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτοι κάναμε μια μεγάλη συζήτηση και παρέμβαση για το φυσικό αέριο, για τη σιδηροδρομική γραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, για την επέκταση και την αναβάθμιση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ για να μπορούν οι επιχειρήσεις μας να παράγουν τη δική τους ενέργεια και να μην αντιμετωπίζουν τον οικονομικό βραχνά που αντιμετωπίζουν σήμερα. Ήμασταν πάντα εδώ για όλους, για τους μικρούς, τους μεσαίους τους μεγάλους, ακόμη και για τα τοπικά μας προϊόντα που δημιουργήσαμε τη δική τους έκθεση και που για την επόμενη χρονιά σχεδιάζουμε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο», σημείωσε ο κ. Δημητρίου, μεταξύ άλλων, ενώ έκλεισε στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.
«Ας μετατρέψουμε την ελπίδα σε δύναμη και θετική σκέψη για να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα πρόσκληση που θα προκύψει. Ας επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια δημιουργική νέα χρονιά, που θα αλλάξει το κλίμα απαισιοδοξίας. Με κοινό όραμα, µε στρατηγικό σχέδιο και πρόγραμμα, να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες μας να βρεθούν σε μονοπάτια ανάπτυξης μακριά από τη μιζέρια του παρελθόντος», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο ειδικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, εκτελών χρέη δημάρχου Βαγγέλης Πήχας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννης Τσίγκρος.
Επίσης, το παρών έδωσε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που έκοψε την πίτα και μετέφερε τις ευχές τους στα μέλη του Επιμελητηρίου.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων