ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προγραμματικές συμβάσεις για Ιμαρέτ και Μέκκειο Οικοτροφείο

Τη σύναψη μιας σειράς προγραμματικών συμβάσεων ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, με αυτές με το Υπουργείο Πολιτισμού να έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορούν δύο σημαντικά έργα.

Με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις, η Περιφέρεια θα αναλάβει τη δημοπράτηση και υλοποίηση της βελτίωσης και αποκατάστασης του Οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ Άρτας, με προϋπολογισμό 1.633.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και τη συντήρηση του Μέκκειου Οικοτροφείου, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Επίσης, υπεγράφη η σύμβαση για την οργάνωση και ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για το 2023, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (στην προγραμματική συμμετέχει και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περιφερειακού Θεάτρου).
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει, ακόμη, τη μελέτη αλλαγής χρήσης κτιρίου από κέντρο σπουδαστικής εστίας σε κτίριο Αστυνομίας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, μετά από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης Περιφέρειας Ηπείρου, εκτιμώμενης αξίας 1.555.539,06 (πλέον ΦΠΑ), καθώς και με τον Δήμο Κόνιτσας για τη διευθέτηση ομβρίων και αποκατάσταση πρόσβασης προς επαρχιακό δίκτυο Πύργου Κόνιτσας (74.400 ευρώ) και την ολοκλήρωση του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών στη Γέφυρα Βοϊδομάτη (30.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση